Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Meer dan 3.000 activiteiten op 10 dagen: de Gentse Feesten zijn terug.

Nadat eerder al de affiche werd voorgesteld, ligt nu ook het programma zo goed als vast. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone op een optimale manier te organiseren. 

Zo staan er 10 integraal toegankelijke activiteiten op het programma, worden er 65 voorbehouden parkeerplaatsen ingericht voor personen met een beperking en is er extra aangepast sanitair voorzien. Mensen met een beperking kunnen ook rekenen op gratis assistentie om de Gentse Feesten te ontdekken, en dat elke dag van 14 tot 23 uur. Alle maatregelen zijn gebundeld  op de Gentse Feestenwebsite.

met de fiets

Wil je de volledige Gentse Feesten-ervaring? Doe dan gelijk d’echte en kom met de fiets. Geen fiets? Geen probleem! Je kan in Gent oranje stadsfietsen ontlenen van Donkey Republic of blauwe elektrische fietsen van Dott. Van plan om met je voltallige kroost naar de Feesten te komen? Bij Baqme kan je ook een zwarte elektrische bakfiets ontlenen.

(Tekst loopt door onder de foto)
stal jouw fiets in een van de bewaakte fietsparkings

Altijd al eens je fiets in een ondergrondse parking willen stallen? Dit jaar kan je je fiets in veilige handen achterlaten in de bewaakte fietsparking van de Sint-Michielsparking, ingang via Onderbergen. Of stal jouw fiets in een van de andere bewaakte fietsparkings in het Sint-Lievenscollege, onder de Vooruit of onder de bibliotheek de Krook. Onbewaakte fietsstallingen vind je in: Maaseikstraat, Bisdomplein, Sint-Bavo, Baudelo, Minnemeers, Willem De Beersteeg, Coyendanspark, Houtdok, Kouter, Graaf Van Vlaanderenplein (‘t Zuid), François Laurentbrug, Vlaanderenstraat, Sint-Jacobsnieuwstraat en aan de Drabstraat.

Lees ook  Tien dagen feest: stad Gent garandeert toegankelijkheid tijdens feesten

vlot bereikbaar met de trein

Dankzij het Duo Ticket of het Weekend Ticket rij je (in België) bovendien met 50% korting naar Gent. Het station Gent-Dampoort ligt op wandelafstand van de feestenzone. Reizigers die afstappen in Gent-Sint-Pieters kunnen vlot overstappen een pendeltram die de klok rondt rijdt. Plan je reis en koop je ticket via www.nmbs.be en via www.delijn.be

Deze vaste lijnen brengen jou tot vlak bij de Feestenzone: tramlijnen 1, 2 en 4 en de buslijnen 3, 5, 6, 8, 17, 18, 20, 34, 35, 36, 38, 39, 42, 44, 48, 52,53, 54, 55, 58, 65, 67, 70, 71, 72, 74, 76, 77, 78. Een ticket heen en terug kost 5 euro. Tijdens de Gentse Feesten rijdt het nachtnet niet, maar wordt het vervangen door de feestenbussen. Deze vertrekken zoals elk jaar aan Gent Zuid, telkens om 0.30 uur, 2.15 uur en 4 uur.

(Tekst loopt door onder de foto)
Comfortabel en veilig naar je bestemming.

Taxi’s wachten je op aan het Sint-Pietersstation, het Dampoortstation of op andere strategische plekken. Let wel, ook taxi’s mogen na 13 uur niet meer in de Feestenzone rijden.  Er zijn vlakbij de Feestenzone (Sint-Michielsplein, Ottogracht, Reep, Keizer Karelstraat of Woodrow Wilsonplein) taxistandplaatsen zodat je veilig en vlot naar huis geraakt. 

parkeren op de feestparkings

Wie met de wagen naar de Gentse Feesten komt, kan die achterlaten op de Feestenparkings (park-and-rides). Rond de Feestenzone is een grote zone die voorbehouden is voor bewoners. Bezoekers mogen daar niet parkeren: niet met de gratis bezoekersticket en ook niet met een parkeerkaart voor personen met een beperking. Die zijn niet geldig op bewonersplaatsen. 

Lees ook  Gentse Feesten 2024: Alles wat je moet weten over de aankomende festiviteiten
Gerelateerde artikelen: