Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De vergunningen die GO Sharing heeft voor het aanbieden van deelvervoer in Eindhoven en Tilburg zijn verlengd. Na zo’n twee jaar zijn beide gemeenten positief over de deeldienst in hun steden. In beide gemeenten heeft GO Sharing een combinatievergunning ontvangen, waardoor het bedrijf ook e-bikes mag aanbieden.

Eindhoven is de eerste stad waar GO sharing in 2019 is begonnen met het aanbieden van deelscooters. Een aantal maanden later werd een vergunning in het leven geroepen en werden afspraken gemaakt tussen GO Sharing en gemeente Eindhoven over het deelvervoer. Deze vergunning werd afgelopen maand verlengd met een jaar, waarbij GO Sharing 200 elektrische deelscooters mag aanbieden. Ook heeft GO Sharing een vergunning gekregen voor het aanbieden van 250 elektrische deelfietsen. Daarnaast biedt het bedrijf elektrische deelauto’s om tussen steden te reizen.

Elektrische deelfietsen in Tilburg
Ook in Tilburg is onlangs een nieuwe vergunning voor deelvervoer aan GO Sharing toegewezen. Het bedrijf mag komend jaar 125 elektrische deelscooters blijven aanbieden en ieder half jaar 50 deelscooters bijplaatsen. Bovendien mag het bedrijf ook zijn elektrische deelfietsen aan gaan bieden. Te beginnen met 125 e-bikes, met een aanvulling van 75 deelfietsen per half jaar. Daarmee is GO Sharing de enige multimodale aanbieder met het grootste aanbod aan deelvoertuigen in Tilburg en de regio Brabant.

Regels stellen en gedrag aansturen
Rondom de vergunning voor deelvervoer stellen gemeenten duidelijke regels op. Bovendien zet GO Sharing zich op verschillende manieren in om voor alle inwoners adaptatie van het deelvervoer te bevorderen. Zo is de klantenservice van het bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en reageren medewerkers ter plekke op binnenkomende meldingen. De samenwerking met gemeenten is ook hierin essentieel, bijvoorbeeld als het gaat om de dialoog met inwoners over het parkeren van deelvervoer.

Lees ook  Duurzaam: de bakfiets verovert de stad al remmen lokale regels de groei

Naast het stellen van duidelijke regels is het aansturen van het juiste gebruik van het deelvervoer een speerpunt voor GO Sharing. De GO Sharing app speelt hierin een belangrijke, technische rol. Zo worden nu al juiste parkeeracties met gratis rijminuten beloond en wordt een actietarief aangeboden voor de deelvoertuigen op plaatsen waar er veel van staan, zodat ze weer sneller worden gebruikt. Binnenkort introduceert GO Sharing ook een loyaliteitsprogramma waarin gewenst gebruik van de deeldienst nog specifieker kan worden beloond, bijvoorbeeld op basis van afspraken die met een gemeente zijn gemaakt.

“Deelvervoer is nieuw en dat betekent dat we op veel fronten aan het pionieren zijn. Samen bedenken we hoe duurzaam deelvervoer onderdeel van het dagelijkse leven kan worden. De samenwerking met gemeenten om beleid vorm te geven is daar een belangrijk onderdeel van. Gelukkig zien veel gemeenten de potentie van elektrisch deelvervoer en spreken ook de reeds behaalde resultaten voor zich: in twee jaar tijd hebben ruim 100.000 inwoners van Eindhoven en Tilburg een GO Sharing account aangemaakt en wordt bijna 30 procent van de autoritten vervangen met ons deelvervoer. Landelijk is er al 7.191 ton aan CO2-uitstoot bespaard dankzij GO Sharing. Dat is vergelijkbaar met 8.126 vluchten tussen Amsterdam en Barcelona.”

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Duurzaam: de bakfiets verovert de stad al remmen lokale regels de groei
De vergunningen die GO Sharing heeft voor het aanbieden van deelvervoer in Eindhoven en Tilburg zijn verlengd.