Het is nu dus even rot, maar voorkomt storingen in de toekomst.

Vanaf 21:00 uur is er dinsdagavond 16 augustus geen treinverkeer meer mogelijk van en naar station Amersfoort Centraal. De oorzaak ligt in de vervanging van een systeem dat de veiligheid van het treinverkeer rondom het station regelt. Het systeem valt momenteel veelvuldig uit, waardoor vervanging volgens spoorbeheerder ProRail noodzakelijk is. Het vervangen van de onderdelen begint om 22:00 uur.

Voor die tijd moeten alle treinen in de omgeving weg zijn of op hun plek staan. Daarom rijdt de laatste trein uiterlijk 21:00 uur station Amersfoort Centraal binnen. De reparatie betekent dat de seinen en wissels in het hele gebied niet functioneren. Daardoor kunnen de treinen in dit gebied niet rijden tijdens de vervanging. Na de vervanging gaan ingenieurs van Movares het nieuwe systeem uitgebreid testen. Zo kunnen ze woensdagochtend pas met zekerheid zeggen dat het veiligheidssysteem naar behoren werkt.

Dat testen kost veel tijd. Om de kans op vertragingen in de ochtendspits van woensdag te voorkomen, beginnen ze wat vroeger in de avond met de vervanging. ProRail realiseert zich dat dit vervelend is voor reizigers die de laatste uren van de dinsdag niet op hun bestemming kunnen komen, maar hiermee lossen ze een probleem op dat veelvoorkomende, onverwachte storingen verhelpt. Het is nu dus even rot, maar voorkomt storingen in de toekomst.

Door leveringsproblemen kunnen ook geen NS-bussen rijden.

Gerelateerde artikelen:
prorail
AppStores
Print Friendly, PDF & Email