Check altijd even goed of je nog met het OV thuis kunt komen, want de nachtbussen van HTM rijden niet.

Net als de meeste vervoerders heeft ook HTM al een tijdje problemen met personeel. De Haagse vervoerder heeft normaal gesproken een aantal nachtbussen die in het weekend ’s nachts – tot en met 05.30 uur in de ochtend – vanuit het centrum naar ondermeer Leyweg, Scheveningen en ook Zoetermeer rijden. De afgelopen maanden en de komende tijd rijden deze niet. De laatste update aan de reizigers van HTM dateert al van 26 februari 2022 en de roep om de nachtbussen weer in te zetten wordt steeds groter.

“Wij focussen ons nu op de dienstregeling overdag. Zodat alle trams en bussen op tijd kunnen rijden. Zodra er meer ruimte is zullen de nachtbussen ook weer gaan rijden. Maar wanneer dat is, weten we nog niet”

woordvoerder HTM

Feestgangers en andere nachtbrakers moeten het sinds februari doen met de taxi, fiets of benenwagen als zij na een nachtelijk leven weer huiswaarts willen. De nachtbus is een reguliere buslijn die uitsluitend op bepaalde uren in de avond en nacht rijdt en soms ook alleen in het weekend. Maandenlang is de nachtbus in Den Haag van HTM al uit de roulatie vanwege een tekort aan handjes. Voor een van de grootste steden van Nederland is dit onverkoopbaar, vinden raadslid Jelle Meinesz en de reizigersorganisatie Rover.

(Tekst loopt door onder de foto)
station Den Haag - HTM bussen

De nachtbussen in Den Haag rijden normaal op donderdag, vrijdag en zaterdag op zes verschillende routes die allemaal beginnen in het centrum van Den Haag. De laatste rit vertrekt om 05.30 uur. Overdag begint de eerste bus alweer om 05.36 uur ’s ochtends aan zijn eerste rit. De belangenbehartiger Rover vindt dat het openbaar vervoer een aantrekkelijke afsluiting moet zijn van een gezellig avondje uit. HTM is wel voornemens de nachtbus te laten terugkeren en geeft aan dat er in augustus een nieuw weegmoment zal volgen.

Lees ook  Onbemande shuttlebusjes kunnen bijna nergens rijden

"Wij vinden dat het openbaar vervoer een aantrekkelijke afsluiting moet zijn van een gezellig avondje uit. Daarvoor moeten er voldoende bussen of treinen rijden, deze moeten goed te vinden zijn en ook een aantrekkelijke prijs hebben. Dat is goed voor de jou als bezoeker, goed voor de uitgaanssector, goed voor duurzaamheid én een betere verkeersveiligheid!"

Rover

‘Met het OV kom je thuis’ 

Volgens Freek Bos zijn sinds corona veel reizigers het OV uit het oog verloren. Een goede bereikbaarheid van een avondje uit kan bijdragen aan herstel. Via een petitie – waarvan de teller vandaag op 3200 handtekeningen staat – willen ze een oproep doen om zo snel mogelijk op het besluit terug te komen om te nachtbussen te schrappen. De wens is makkelijk en voor een goede prijs met het openbaar vervoer naar huis kunnen na een theater-, concert- of horecabezoek. Rover wil de verzamelde handtekeningen samen met een bidbook aanbieden aan de vervoersbedrijven en landelijke en lokale overheden.

Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email