Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Neem dit weekend ruim de tijd voor je reis en houd rekening met drukte,

Op 2, 3 en 4 september 2022 zal Circuit Zandvoort weer volstromen met duizenden racefans voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Vorig jaar was de vuurdoop voor Zandvoort en dit jaar gaat Max de badplaats nog meer op z’n kop zetten als regerend wereldkampioen. Onze redactie is er ook dit jaar weer bij en doet verslag.

tickets

Zandvoort aan Zee is goed bereikbaar met de trein. Het circuit van Zandvoort ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van het station. Na een korte treinrit vanaf de hoofdstad sta je namelijk al met je tenen in het zand of ga je genieten van de Formule 1 Grand Prix. Als je slim bent, koop je online je retour naar Zandvoort aan Zee en sla je de wachtrij bij de kaartautomaat over. 

Voor dit race-event heeft NS twee verschillende retourtickets beschikbaar gesteld. Het Dutch Grand Prix Dagretour waarmee je binnen één dag heen en terug reist naar/van station Zandvoort aan Zee. En het speciale Dutch Grand Prix Meerdaagsretour. Dit retour bestaat uit twee tickets, één voor de heenreis en één voor de terugreis naar/van station Zandvoort aan Zee. Beide tickets zijn geldig in de 2e klasse en te gebruiken op 1, 2, 3 of 4 september 2022. De treinen tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee stoppen op alle tussengelegen stations behalve op station Overveen vanwege de aangepaste dienstregeling.

(Tekst loopt door onder de foto)

U moet uw fiets tijdens het weekend van de Formule 1 in een stalling plaatsen. Doet u dat niet, dan loopt u het risico dat uw fiets weggehaald wordt. Dit doen we vanwege de veiligheid en bereikbaarheid.

Zandvoort blijft altijd bereikbaar, ook met de auto. Bewoners, ondernemers, leveranciers, hulpverleners en belanghebbenden ontvangen een doorlaatbewijs. Zonder doorlaatbewijs kunt u Zandvoort niet in met een motorvoertuig van donderdag 1 september 05:00 uur tot uiterlijk maandag 5 september 05:00 uur. U kon tot 15 augustus uw doorlaatbewijs aanvragen. Het is nu niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen.

Lees ook  Parkeren: tegels in eigen voortuin, gemeente zegt vaak nee

Let wel op! Een doorlaatbewijs is geen parkeervergunning. De grote parkeergarages en parkeerterreinen zijn vlak voor en tijdens de racedagen niet beschikbaar. Wilt u deze dagen in Zandvoort parkeren, dan moet u dus een parkeerplaats op eigen terrein hebben of een geldige parkeervergunning. Verblijft u als bezoeker in deze periode in een hotel, huisje of camping in Zandvoort, dan geeft uw logiesadres u informatie over parkeermogelijkheden en een doorlaatbewijs

bus

Wil jij snel en makkelijk naar Grand Prix Zandvoort en weer terug? Pak de bus! Connexxion werkt samen met Dutch Grand Prix en heeft een DGP-Dagticket waarmee je tot op 250 meter lopen van de hoofdingang wordt gebracht. Beter kan niet! Het dagticket is geldig voor één persoon voor alle buslijnen van Connexxion in de regio Amstelland Meerlanden (o.a. Haarlemmermeer, Amstelveen en Amsterdam) en Haarlem-IJmond. Ze zorgen voor extra bussen (10-12x per uur), dus elke 5/6 minuten. Voor je terugreis hoef je niets te doen. Kies na afloop de bus die weer op dezelfde halte vertrekt als waar je bent aangekomen. Met je DGP-Dagticket check je weer in. Elke 5 minuten vertrekt er een bus tot ’s avonds 21.15u.

Gerelateerde artikelen:
AppStores