De speerpunten blijven een minimaal loon van 14 euro per uur en algemene prijscompensatie. 

FNV zorgvervoer & taxi organiseert voor alle vakbondsleden een massa strategiebijeenkomst op zaterdag 1 oktober 2022. Deze zal plaatsvinden in Nieuwegein tussen 10:00 en 16:00 uur. Volgens de vakbond hebben werkgevers in zorgvervoer en taxi te lang verwacht dat de chauffeurs lage lonen en onzekerheid accepteren.

FNV laat kennen dat genoeg ook genoeg is en roept op om op 1 oktober je stem te laten horen over de collectieve vervolgstappen die ze gaan nemen om de sector te verbeteren. De speerpunten blijven een minimaal loon van 14 euro per uur en algemene prijscompensatie. Daarnaast is een harde eis weten wanneer je werk en Flexibiliteit extra moet belonen met toeslagen. 

In de FNV CAO onderhandelingsbrief laten ze weten dat een doorbetaling bij ziekte belangrijk is en gewerkte tijd dan ook voor betaalde tijd staat. Op 17 juni maakten chauffeurs de eisen duidelijk aan de werkgevers en lanceerden een petitie voor een betere CAO die door meer dan duizend mensen is ondertekend.

Gerelateerde artikelen:
Bliepen
Print Friendly, PDF & Email