Schiphol laat komende weken ruim 9000 reizigers per dag minder vertrekken.

Opnieuw slecht nieuws voor passagiers en voor luchtvaartmaatschappijen. KLM annuleert nog eens 34 vluchten die vandaag vanaf Schiphol zouden vertrekken. Ook voor morgen en maandag kijkt de luchtvaartmaatschappij nog welke vluchten geannuleerd kunnen worden.  

De luchtvaartmaatschappij doet dit na het besluit van Schiphol gisteren om vanwege een tekort aan beveiligers de komende anderhalve maand per dag gemiddeld 9250 minder reizigers te laten vertrekken. “KLM is zeer ontstemd over het feit dat Schiphol pas vrijdag heeft aangegeven het aantal in Amsterdam opstappende passagiers op zaterdag, zondag en maandag niet aan te kunnen“, staat in een verklaring van de luchtvaartmaatschappij.

Door de verlaging an 18 procent kunnen vluchten voor veel passagiers niet doorgaan. De maatregel komt een dag nadat topman Dick Benschop aankondigde op te stappen. Schiphol heeft al maanden last van lange wachttijden voor de beveiliging. In de zomer werden de rijen korter, onder meer omdat het personeel een zomerbonus kreeg. 

Luchtvaartmaatschappij KLM, de grootste klant van Schiphol, reageert zeer ’teleurgesteld’ op de maatregelen ‘zo kort van tevoren’. “Deze hebben verreikende consequenties voor onze passagiers, collega’s en de nationale en internationale reputatie van Schiphol en dus KLM”, aldus het bedrijf. Passagiers die later willen reizen vanwege deze situatie kunnen kosteloos omboeken, laat KLM alvast weten.

Gerelateerde artikelen:
KLM
Schiphol laat komende weken ruim 9000 reizigers per dag minder vertrekken.
Print Friendly, PDF & Email