BLUE

Door de werken zullen tussen 19 september en 25 oktober geen vluchten plaatsvinden.

Nu het toeristisch hoogseizoen voorbij is vangen de werken aan om het asfalt te vervangen en het niveauverschil tussen de baan en het gras ernaast weg te werken.  De funderingen worden aangepakt, en de verlichting wordt vervangen door moderne led-verlichting. Zondagavond 18 september om 23 uur gaat Antwerp Airport voor ruim vijf weken dicht.

De renovatie van de start- en landingsbaan is nodig om veilig vliegverkeer in de toekomst te blijven garanderen. De werken worden uitgevoerd in opdracht van de LOM Vlaanderen, die verantwoordelijk is voor de instandhouding van de basisinfrastructuur op de Luchthaven Antwerpen. De LOM Vlaanderen waakt er over dat het vliegverkeer op de luchthaven op een veilige manier kan blijven plaatsvinden.

De geplande werken

De geplande werken beogen het hoogteverschil bij de overgang tussen de start- en landingsbaan en  de baanstrook (de zone rondom de start- en landingsbaan) weg te werken. De risico’s op materiële schade indien een toestel de start- en landingsbaan zou verlaten, worden op die manier maximaal beperkt. Daarnaast wordt de verharding van de start- en landingsbaan gerenoveerd. Zo voorkomt de LOM Vlaanderen dat de startbaan op termijn onveilig zou worden.

De werken hebben tot doel om de levensduur van de verharding te verlengen, door de schade die zich in de afgelopen jaren heeft gemanifesteerd omwille van slijtage en lokale verzakkingen te herstellen. De laatste renovatiewerken aan de start- en landingsbaan dateren al van midden de jaren ’90, met de huidige renovatie zorgt de LOM Vlaanderen er voor dat de startbaan nog eens 20 jaar operationeel kan blijven.

Lees ook  Uitdagingen door spoorwerkzaamheden en een roep om beter vervangend vervoer

Vanaf 26 oktober zijn passagiers opnieuw welkom op Antwerp Airport.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email