Pitane Image

TUI, een van 's werelds toonaangevende toerismegroepen, en het Spaanse energiebedrijf Cepsa hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de productie en levering van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) te bevorderen.

TUI, een van ’s werelds toonaangevende toerismegroepen, en het Spaanse energiebedrijf Cepsa hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de productie en levering van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) te bevorderen. Een belangrijk instrument om de CO2-voetafdruk van het luchtvervoer verder te verkleinen en een prioriteit voor beide bedrijven om klimaatverandering tegen te gaan. 

Deze brandstoffen zullen worden geproduceerd uit circulaire grondstoffen die niet concurreren met voedselbronnen, zoals gebruikte bakoliën, non-food dierlijk afval of biologisch afbreekbaar afval van verschillende industrieën, en zullen het mogelijk maken om de uitstoot van vliegtuigen tot 80% te verminderen in vergelijking met conventionele kerosine.

TUI werkt al jaren aan het verkleinen van haar ecologische voetafdruk en is op weg naar emissievrij reizen, met als doel uiterlijk in 2050 te zijn bereikt. Om dit doel te bereiken en de uitstoot van vakantiereizen geleidelijk terug te dringen, zal TUI steeds meer vertrouwen op nieuwe energiealternatieven.

TUI werkt samen met sterke partners om haar plannen om de uitstoot te verminderen uit te voeren en heeft een langdurige samenwerking met het in Spanje gevestigde Cepsa. Spanje, vooral met zijn vakantie-eilanden zoals de Canarische Eilanden en de Balearen, is een van de belangrijkste bestemmingen voor TUI Airlines. 

Cepsa levert TUI niet alleen kerosine en, in de toekomst, SAF, maar ook brandstof voor touringcars op sommige bestemmingen en voor de schepen van de cruisedivisie van de Groep, twee gebieden waar de bedrijven ook zullen samenwerken om decarbonisatie na te streven.

De overeenkomst is in overeenstemming met het Fit for 55-pakket van de Europese Commissie, dat een wetgevingsinitiatief omvat met de naam ‘RefuelEU Aviation’ dat tot doel heeft de vraag en het aanbod van biobrandstoffen voor de luchtvaart in de Europese Unie te verhogen tot 2% gebruik tegen 2025, 5% tegen 2030 en 63% tegen 2050, aldus TUI Group.

Foto boven: TUI Group.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email