Medewerkers van de gemeente Den Haag gingen op pad met de politie, de brandweer, de HTM, het Openbaar Ministerie, de douane, Rijksbelastingdienst, NVWA, Stedin, Inspectie Leefomgeving en Transport en de brandweer om de problemen in het gebied aan te pakken.

Onlangs vond er een grote handhavingsactie (IHA) plaats in de levendige wijken Stationsbuurt en Rivierenbuurt in Den Haag. Naast de vondst en inbeslagname van wapens, shisha en drugs werd er onder andere voor 42.000 euro aan openstaande belastingen geïnd. Er ligt druk op de leefbaarheid en veiligheid van deze wijken door de aanwezige horeca en de prostitutiezone, ondermijning en de vele bezoekers die vanaf de stations naar het Centrum lopen. Er was tijdens de IHA volop aandacht voor zwartrijden, fout parkeren en misstanden in de horeca.

De gelijktijdige inzet van vele handhavingsdisciplines leverde ook deze IHA weer goede resultaten op. Medewerkers van de gemeente Den Haag gingen op pad met de politie, de brandweer, de HTM, het Openbaar Ministerie, de douane, Rijksbelastingdienst, NVWA, Stedin, Inspectie Leefomgeving en Transport en de brandweer om de problemen in het gebied aan te pakken. Vanwege de ligging van de wijken tussen de stations Hollands Spoor en Centraal sloot dit keer ook de NS aan. Medewerkers van de gemeente waren aanwezig voor het beantwoorden van vragen van bewoners. In totaal waren er meer dan 140 mensen op de been.

Veel boetes voor zwartrijders

Reizigers zonder geldig vervoersbewijs konden zowel in de trein als in de tram rekenen op een boete. Voor 45 treinreizigers werd het een duur ritje. Eén persoon werd een reisverbod opgelegd en bij een andere reiziger werd inbrekersgereedschap gevonden. Een persoon kon 4 boetes in ontvangst nemen, onder andere voor het niet tonen van een geldig legitimatiebewijs en het niet opvolgen van aanwijzingen. De HTM schreef maar liefst 98 keer een boete uit aan zwartrijders. Daarnaast werden 3 reizigers aangehouden voor het niet kunnen legitimeren en mocht er eentje mee naar het bureau voor het beledigen van een medewerker.

(Tekst loopt door onder de foto)
Station Hollands Spoor Den Haag.

Grote verkeersactie in de Rivierenbuurt

Tijdens een grote verkeerscontrole werden een aantal keer handelshoeveelheden softdrugs aangetroffen en zijn 2 wapens in beslag genomen. Het betrof een boksbeugel en een mes. Ook was er in 5 gevallen sprake van openstaande verkeersboetes. Bij 2 personen werd een openstaand signalement voor het afstaan van DNA geconstateerd. Zij hebben ter plekke DNA moeten afstaan. Bij een scootercontrole bleken er 3 bestuurders te hard te rijden en konden 3 personen hun rijbewijs niet laten zien. Twee bestuurders konden te voet verder in afwachting van de scooterkeuring.

De Rijkbelastingdienst inde 16.000 euro aan openstaande belastingen en legde beslag op vier auto’s die ter plekke werden afgevoerd. De totale openstaande schuld van de gecontroleerde personen betrof 100.000 euro. Het team van gemeentelijke belastingen was ook aanwezig en legde 13 keer beslag op een voertuig. In 8 gevallen kon de eigenaar de openstaande schuld meteen voldoen. Vier auto’s kregen een wielklem en eentje werd ter plekke weggesleept vanwege een grote hoeveelheid overtredingen waaronder het op naam hebben van 35 kentekens en 88 niet betaalde boetes. In totaal werd er voor een bedrag van 26.389 openstaande schuld geïnd.

Controles op parkeren

Een grote parkeercontrole leverde flinke resultaten. Er werden ruim 5300 auto’s gescand. Dit leverde 41 boetes voor fout parkeren en 131 naheffingen voor niet betaald parkeren op. Vijf personen hadden geluk, zij kregen slechts een waarschuwing. Ook werd tijdens de controle gekeken naar verkeerd gestalde scooters. Gemeentelijke handhavers spraken met bewoners over het voorkomen van onveilige situaties die ontstaan door foutparkeren op stoepen of hoeken, aldus de Gemeente Den Haag.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email