Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Een innovatieve en ludieke manier om nieuw talent aan te trekken.

Met de Big Data Challenge voor ICT’ers wil De Lijn de interesse van potentiële toekomstige kandidaten wekken. Van 15 september tot 18 november konden jonge en ervaren professionals, studenten of ook medewerkers van De Lijn deelnemen aan een onlinewedstrijd en mooie prijzen in de wacht slepen. Een innovatieve en ludieke manier om nieuw talent aan te trekken.

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn. Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

De Lijn

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma’s die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen. Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.

foto’s: persdienst De Lijn

Big Data Challenge De Lijn
Agendapakket