Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De belangrijkste veranderingen in de nieuwe dienstregeling zijn dat meer dan 30% van de treinen weer worden verlengd.

De dienstregeling voor het nieuwe jaar van de Nederlandse Spoorwegen wordt per 11 december aangepast. De belangrijkste veranderingen in dienstregeling 2023 zijn dat meer dan 30% van de treinen weer worden verlengd. Ook gaat van maandag t/m donderdag tussen Eindhoven, Utrecht en Amsterdam weer iedere 10 minuten een trein rijden. Daarnaast rijden in de spits twee van de vier Intercity’s tussen Deventer en Amersfoort Centraal, naar Amsterdam Centraal in plaats van naar Utrecht Centraal. Er gaan ook op een aantal rustigere trajecten minder en kortere treinen rijden. Onder andere in de daluren rijden er minder treinen tussen Utrecht Centraal – Den Haag Centraal, tussen Schiphol -Lelystad, tussen Arnhem – Nijmegen en tussen Hoofddorp – Amsterdam Centra

“Het is duidelijk dat NS minder reizigers heeft. Bovendien reizen die op andere momenten en kan NS minder treinen rijden dan voor corona. Het afgelopen jaar leidde dat tot uitval van treinen, teleurstelling bij reizigers en een te hoge werkdruk bij onze collega’s. Met de dienstregeling voor 2023 verkleinen we de kans dat er op het laatste moment treinen uitvallen, zorgen we voor meer zitplaatsen waar nodig en geven we collega’s meer rust. Dat is onze nieuwe basis. En wanneer die op orde is, kunnen we stap voor stap weer vooruit."

(Tekst loopt door onder de foto)
Het reisgedrag van Nederlanders is veranderd sinds corona, reizigers reizen op andere dagen en momenten en er reizen minder reizigers met de trein dan voor corona.

De aanpassingen in dienstregeling 2023 moeten ervoor zorgen dat er meer zitplaatsen beschikbaar zijn. Het reisgedrag van Nederlanders is veranderd sinds corona, reizigers reizen op andere dagen en momenten en er reizen minder reizigers met de trein dan voor corona. De nieuwe dienstregeling wordt volgens de NS meer betrouwbaar. Er worden in  de drukke weekenden langere treinen ingezet zodat er 10 procent meer zitplaatsen zijn. Op vrijdagen zijn er minder reizigers en rijden er dus ook minder treinen. Vanaf 27 december t/m 6 januari rijd de NS een vakantiedienstregeling. Tijdens de kerstvakantie reizen er minder mensen met de trein. De NS kampt nog steeds met personeelstekort en is nog steeds druk op zoek naar oplossingen hiervoor.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket