Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Zorgverzekeraar Achmea, VVGN en KNV organiseren speciaal voor KNV-leden een bijzondere bijeenkomst.

Verkeersveiligheid is een onderwerp dat altijd actueel zal blijven, omdat er dagelijks ontzettend veel mensen op de weg te vinden zijn die op een veilige manier van A naar B moeten reizen. En dat is zeker ook het geval voor taxichauffeurs die elke dag op een veilige manier hun klanten vervoeren.

Zorgverzekeraar Achmea, Verkeersveiligheid Groep Nederland (VVGN) en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) organiseren speciaal voor KNV-leden op woensdag 22 maart een bijzondere en gratis bij te wonen bijeenkomst om vervoerders te helpen meer grip te krijgen op ongevallen risico’s. De sessie is enkel toegankelijk voor leden die zich hier kunnen aanmelden en kunnen uitkijken naar een actieve en leerzame praktijksessie verkeersveiligheid.

defensief rijden

Kleine of grote ongelukken kunnen een bedrijf flink in de problemen brengen. Voorkomen is natuurlijk beter. Als ondernemer kunt u zelf veel doen. Wat allemaal, hoort u tijdens deze unieke ledenmiddag. Maar u ervaart het ook zelf, want we gaan voor een rijvaardigheidstraining de testbaan op.

(Tekst loopt door onder de foto)
Vervoerders helpen meer grip te krijgen op ongevallen risico’s.

Defensief rijden is veiliger en duurzamer rijden. Defensief rijgedrag is een op de omgeving en milieu aangepast rijstijl. Een rijstijl waarbij de bestuurder niet alleen het voertuig maar ook de situatie onder controle houdt. Kostenbeperking op het gebied van schade, brandstofgebruik en aansprakelijkheid staan centraal. 

Een rijstijl analyse is een chauffeursbeoordeling waarbij ook direct een rijstijl aanpassing wordt nagestreefd. In de training wordt een defensieve rijstijl aangeleerd, hierbij staan economisch rijden, rij- en schakelgedrag centraal. De Verkeersveiligheid Groep Nederland is met 85.000 cursisten per jaar marktleider op het gebied van verkeersveiligheid- en duurzaamheidstrainingen voor personenvoertuigen en trainingen voor het goederen- en personenvervoer (Code 95)

Lees ook  Explosieve groei: Noord-Holland koploper in aantal nieuwe taxibedrijven
Gerelateerde artikelen:
DVDP
Agendapakket