Print Friendly, PDF & Email
Zwolle

Qua onderhoud en reparaties kan Qbuzz weer rekenen op OMNIplus-partner Wensink.

In de provincies Groningen en Drenthe gaan tussen 2024 en 2026 maar liefst 158 nieuwe zero-emissiebussen rijden. Daimler Buses levert in totaal 35 Mercedes-Benz eCitaro’s. CEO Joost van der Bijl van Daimler Buses uit Nijkerk laat weten zeer trots te zijn op deze eerste grote ov-order in Nederland en vertelt dat nu de eCitaro in heel West-Europa is vertegenwoordigd.

Daimler is één van de drie fabrikanten voor wie vervoerder Qbuzz en concessieverlener OV-bureau Groningen Drenthe hebben gekozen. De fabrikant levert 25 gelede eCitaro’s voor de streekdienst en 10 gelede eCitaro’s voor de stadsdienst (Qlink-lijnen) uitgevoerd met de NMC3 batterijen met een energiecapaciteit van 490 kWh. De bussen voor het streekvervoer hebben de oplaadstekker aan de achterzijde en de Qlink uitgevoerde bussen, met hebben naast de stekker ook nog een oplaadmogelijkheid via de pantograaf voor het snelladen.

Door de coronacrisis werden nieuwe aanbestedingen de afgelopen jaren uitgesteld en dat betekent dat er veel nieuwe concessies voor de deur staan. Van der Bijl en Meppelink verwachten dan ook dat meer klanten zullen kiezen voor de eCitaro.

“We hebben lang geroepen dat we een kwalitatief goed product hebben. Nu gaan de klanten dat ook ervaren, dus dat vervult ons met trots. Ik weet zeker dat meer concessies volgen.”

Qua onderhoud en reparaties kan Qbuzz weer rekenen op OMNIplus-partner Wensink. Door OMNIplus ON zal via de voertuig- en data analyse gestreefd worden naar geoptimaliseerd werkplaatsbeheer en een nog betere beschikbaarheid van de voertuigen. Beide mannen zijn ervan overtuigd dat de ervaringen die Qbuzz gaat opdoen in Groningen en Drenthe, een goede voorbode is voor de toekomst.

Lees ook  Qbuzz: dieselbussen voor Fries busvervoer wekken verbazing
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket