Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De route liep langs meerdere ov-haltes en overstaplocaties tussen verschillende lijnen, zodat een goed beeld ontstaat van een ‘gemiddelde reis’ van een OV-reiziger.

De gemeente Amstelveen heeft onlangs samen met reizigersorganisatie Rover een excursie georganiseerd langs verschillende openbaar vervoer locaties. Naast een flink aantal raadsleden waren ook Connexxion, GVB en de Vervoerregio Amsterdam hierbij aanwezig. In het bijzijn van wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer) zijn de sterke en de zwakke punten van het lokale OV-systeem onder de aandacht gebracht.

“Het idee voor de OV-excursie is ontstaan na een gesprek dat wij hadden met reizigersorganisatie Rover. We kunnen wel op kantoor praten over knelpunten in het openbaar vervoer, maar het is natuurlijk beter om deze in de praktijk te ervaren en te zien. Daarom hebben we de gemeenteraadsleden uitgenodigd om samen met ons op OV-excursie te gaan, zodat we met eigen ogen kunnen zien waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Ik ben blij dat een groot aantal raadsleden onze uitnodiging heeft geaccepteerd. Nu kunnen wij als gemeente gerichte actie ondernemen en waar nodig de Vervoerregio Amsterdam, Connexxion en GVB vragen de verbeterpunten die bij hen liggen aan te pakken.”

(Tekst loopt door onder de foto)
De gemeente Amstelveen heeft onlangs samen met reizigersorganisatie Rover een excursie georganiseerd langs verschillende openbaar vervoer locaties.

OV-excursie

De route liep langs meerdere ov-haltes en overstaplocaties tussen verschillende lijnen, zodat een goed beeld ontstaat van een ‘gemiddelde reis’ van een OV-reiziger. De locaties zijn onder meer aangedragen door Rover. Op elke stop gaf iemand van Rover of de gemeente een korte toelichting op situaties die goed zijn of voor verbetering vatbaar zijn. Er kan bijvoorbeeld een actie gewenst zijn van de gemeente of van het GVB, Connexxion of de Vervoerregio Amsterdam. Denk aan het verwijderen van weesfietsen, verbeteringen in het kader van het veiligheidsgevoel, rolstoeltoegankelijkheid, looproutes- en afstanden. De komende periode wordt gebruikt om de knelpunten en mogelijke verbeteringen in kaart te brengen en waar nodig actie te ondernemen, aldus de gemeente Amstelveen.

Gerelateerde artikelen:
EAC width=