Print Friendly, PDF & Email
AppStores

In een caravanstalling in Bleiswijk is woensdagavond rond 19.30 uur een grote brand uitgebroken.

Honderden campers en caravans zijn verwoest door een brand in een opslagloods aan de Anjerweg in Bleiswijk, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Rond 22,45 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Er zijn geen gewonden bij het incident, wel zijn de loodsen inclusief ongeveer 300 campers/caravans verloren gegaan tijdens de brand.

In verband met de grote hoeveelheid rook werd een NL-Alert verstuurd. De oproep was om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brand ging te keer in een opslagloods voor o.a. caravans. De brandweer kwam ter plaatse en beschikte over voldoende materiaal om de brand te bestrijden. Vanwege de uitdagingen bij het verkrijgen van voldoende bluswater was er een grootschalig watertransportsysteem onderweg naar de locatie van de brand.

Op dat moment lag de focus van de inzet voornamelijk op het voorkomen van verdere uitbreiding omdat ruim driehonderd campers en caravans, die waren opgeslagen in meerdere hallen,  allemaal vlam hebben gevat. Naar aanleiding van de brand die uitgebroken was in een pand aan de Anjerweg in Bleiswijk gaf de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)  het dringend advies voor de omliggende kassen te sluiten. Rijkswaterstaat waarschuwde wegens de rook weggebruikers. Vanaf de A12 tussen Gouda en Den Haag was de rook ook goed te zien.

veiligheid

De brand breidde zich woensdagavond flink uit. Daarbij kwamen er roet- en glasdeeltjes vrij die konden neerkomen tot aan Waddinxveen, ten oosten van de brand. In dit gebied zijn volgens de VRR brokstukken en brandresten aangetroffen. Daarin zitten schadelijke stoffen, maar de kans op blootstelling aan deze stoffen is klein. – (#bleiswijk)

Lees ook  Busstalling: grote brand verwoest elektrische bussen bij Arriva in Maastricht
Gerelateerde artikelen:
EVI.