Luchthaven

Vanwege het protocol zijn meerdere brandweerauto's naar het vliegveld gekomen.

Een vliegtuig van Wizz Air is zondagmiddag kort na het vertrek naar het Poolse Katowice vanaf Eindhoven Airport in de problemen gekomen. Volgens ed is door een botsing met een vogel het vliegtuig teruggekeerd naar Eindhoven. De brandweer is uit voorzorg naar het vliegveld gekomen.

Wanneer een vliegtuig in botsing komt met een vogel, volgen piloten en luchtvaartmaatschappijen een reeks protocollen om de veiligheid te waarborgen. Deze protocollen kunnen variëren afhankelijk van het exacte incident en de betrokken partijen.

Foto: Pitane Blue - landing toestel Wizz Air op Eindhoven Airport

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport is de situatie onder controle, aldus de het Eindhovense Dagblad. Vanwege het protocol zijn meerdere brandweerauto’s naar het vliegveld gekomen. De brandweer laat weten dat het toestel veilig is geland en niemand van de 183 inzittenden gewond is geraakt.

Het voorkomen van vogelbotsingen is ook een belangrijk onderdeel van de luchtvaartveiligheid. Dit kan het gebruik van vogelafweersystemen op luchthavens omvatten, evenals aanpassingen aan de vliegroutes en -schema’s om gebieden met hoge vogelactiviteit te vermijden.

Gerelateerde artikelen:
NS
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Vliegende cijfers over stabiliteit en afname van lokale luchthavens