Print Friendly, PDF & Email
DVDP width=

"Dat verklaar en beloof ik."

Deze week is Jeffrey van Gils (28) gestart bij KNV waar hij  zich zal bezighouden met werkzaamheden voor de landelijke belangenvereniging voor de openbaar vervoersbedrijven, OV-NL, en zal namens KNV het voortouw nemen bij het doorontwikkelen van zogenaamde ‘connected mobility’, ofwel MaaS. Met ruime ervaring in de politiek-bestuurlijke wereld gaat van Gils beleidsmedewerker Sonila Metushi vervangen die eerder vanuit het Koninklijk Nederlands Vervoer de overstap maakte als EU Public Affairs Manager naar ABN-AMRO. 

Hiervoor werkte Jeffrey van Gils, geboren en getogen Zoetermeerder, als hoofd beleidsondersteuning voor de VVD-fractie in Rotterdam. De vervoerssector is voor hem niet nieuw want in de lokale politiek is hij als raadslid in Zoetermeer jarenlang woordvoerder mobiliteit. Daarvoor was Jeffrey medewerker van verschillende VVD Kamerleden, onder meer persoonlijke medewerker van Tweede Kamer lid Jan Middendorp en Silvio Erkens.

politiek gedreven

In maart kwam van Gils in het nieuws omdat hij als raadslid van de Zoetermeerse VVD samen met raadslid Esmael Zamani van D66 schriftelijke vragen aan het college stelde over de nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden. De Zoetermeerse VVD en D66 wilden weten van het gemeentebestuur wat er van de wens voor een nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden in de concessie Zuid-Holland Noord was terechtgekomen en of er weer een nachtbus zou rijden.

We zijn hard bezig om nachtelijk OV terug te krijgen in Zoetermeer "Vooral om van Zoetermeer een aantrekkelijke woonstad voor de jonge hoogopgeleiden te maken. Jongvolwassenen die nu voor een groot deel de stad ontvluchten en maar beperkt terugkeren.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - KNV kantoor Bezuidenhoutseweg Den Haag

De afgelopen jaren heb ik mijn studie economie en bedrijfseconomie afgerond aan de Erasmus Universiteit. Als econoom snap ik dat de samenleving draait op de inzet van onze ondernemers en dat de overheid zich daar zo min mogelijk mee moet bemoeien.

Vanuit zijn nieuwe werkplek, met zicht op Bezuidenhoutseweg te Den Haag binnen het kantoor van ondernemersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer, gaat Jeffrey van Gils onder meer aan de slag met het MaaS-Lab, een samenwerkingsverband van partijen uit het bedrijfsleven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Mobility as a Service in Nederland. 

Lees ook  Amsterdam: van der Horst onthult plannen voor betere bereikbaarheid en extra haltes

Na het vertrek van Sonila Metushi, die bijna 5 jaar de kar trok binnen KNV van het MaaS-Lab wacht van Gils de zware taak het lab in zijn huidige vorm te hervormen. Wellicht zal KNV de komende maanden alsnog duidelijk maken wat ze verder willen met dit onderdeel binnen hun organisatie.

Wij wensen Jeffrey veel succes in zijn nieuwe uitdaging.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket