Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Een zakelijke reiziger kan met de functie ‘in de Buurt’ kijken in de NS-app waar in de buurt een deelfiets van TIER staat.

De Nederlandse Spoorwegen biedt vanaf vandaag elektrische deelfietsen aan van TIER voor zakelijke reizigers in de NS-app. De fietsen van TIER zijn beschikbaar op verschillende locaties in Eindhoven, Veldhoven, Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort en Maarssen. NS maakt het voor reizigers nog makkelijker en sneller om van deur tot deur te reizen door allerlei vervoer in één app aan te bieden. 

“Voor het eerst is het nu voor zakelijke reizigers mogelijk om met onze app in de stad een elektrische deelfiets te pakken en gemakkelijk naar het station, kantoor of een andere bestemming te fietsen. In een paar kliks vind je een fiets, maak je hem open met de NS-app en fiets je weg. We willen hiermee onze reizigers flexibiliteit bieden en één simpele app waarmee ze snel en makkelijk met allerlei deelvervoer kunnen reizen”.

Een zakelijke reiziger kan met de functie ‘in de Buurt’ kijken in de NS-app waar in de buurt een deelfiets van TIER staat. Een reiziger kan ook een fietsrit starten en weer eindigen in de NS-app. Gemaakte ritten kun je terug zien in Mijn NS Zakelijk of NS Go. Facturatie verloopt automatisch via de werkgever.

(Tekst loopt door onder de foto)
De fietsen van TIER zijn beschikbaar op verschillende locaties in Eindhoven, Veldhoven, Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort en Maarssen.

NS verwacht dat later dit jaar alle reizigers de deelfietsen van TIER kunnen plannen, boeken én betalen via de NS-app. Reizen gaat zelden alleen van station naar station. De Nederlandse Spoorwegen wil reizigers helpen met een zo makkelijk mogelijke reis van deur tot deur en kijkt daarom verder dan alleen de trein. 

Lees ook  Wandelaars: extra treinen en bussen tijdens vierdaagse Nijmegen

“Bij TIER geloven we dat samenwerking met partners zoals NS de krachtigste manier is om deelmobiliteit nog toegankelijker te maken. De combinatie van deelvervoer en openbaar vervoer is uiterst effectief om deur-tot-deur reizen mogelijk te maken. We zijn dan ook ontzettend verheugd dat we met deze samenwerking ook de zakelijke reiziger kunnen bedienen, bijvoorbeeld van en naar het station.”

Door de toevoeging van TIER kunnen zakelijke reizigers nu ook makkelijk met de fiets naar het station komen en gebruikmaken van het openbaar vervoer. Volgens de NS kunnen reizigers gebruikmaken van ruim 22.000 OV fietsen, beschikbaar op 295 locaties. 5.100 elektrische deelscooters van Check in negen steden. Meer dan 500.000 stallingsplaatsen voor fietsen. 270 P+R locaties bij stations en 2.600 (elektrische) deelauto’s van Greenwheels verspreid over 165 gemeenten en bij 135 stations.

Gerelateerde artikelen:
regie