Print Friendly, PDF & Email
Chiron

Bedoeling is de bouwsector veiliger en duurzamer te maken.

Brussel Mobiliteit zorgt er samen met Embuild voor dat bouwbedrijven advies en ondersteuning kunnen krijgen op het vlak van logistiek en verkeersveiligheid. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn de logistieke activiteiten van de bouwsector goed voor 20% van het vrachtverkeer en voor 30 tot 50% van de bestelwagens op de weg. Dit heeft heel wat negatieve gevolgen zoals files, uitstoot van broeikasgassen, geluidsoverlast… Tegelijk neemt het aantal verkeersongevallen met bestelwagens toe.

Niet alle bouwbedrijven zijn zich bewust van deze negatieve gevolgen. Omdat de bouwsector verwacht dat de vraag de komende jaren sterk zal toenemen, is het belangrijk de bouwbedrijven bewust te maken van deze problemen en hen aan te moedigen zorg te dragen voor hun logistiek en verkeersveiligheid. ​

(Tekst loopt door onder de foto)
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn de logistieke activiteiten van de bouwsector goed voor 20% van het vrachtverkeer en voor 30 tot 50% van de bestelwagens op de weg.

Daarom slaan Brussel Mobiliteit en Embuild de handen in elkaar om de bedrijven te ondersteunen bij het nemen van maatregelen met het oog op een betere logistieke organisatie en meer verkeersveiligheid. ​ Bedoeling is de bouwsector veiliger en duurzamer te maken.

Persconferentie

Deze nieuwe samenwerking wordt toegelicht tijdens een persconferentie op maandag 19 juni 2023om 11 uurop de bouwplaats van Kanal Centre Pompidou, ​ Sainctelettesquare 21, 1000 Brussel. Minister van Openbare Werken, Mobiliteit en Verkeersveiligheid Elke Van den Brandt, Laurence Sailliez, Adviseur Mobiliteit, Logistiek en Verkeersveiligheid van Embuild en de aannemer zullen er het belang van deze samenwerking toelichten. ​

Gerelateerde artikelen:
chiron