Print Friendly, PDF & Email
regie

Het 'eigen kracht model' wordt gelanceerd, waarbij de inwoners zelf kunnen kiezen welke van de gecontracteerde vervoerders zij willen gebruiken voor hun vervoer.

De gemeente Barendrecht doet er alles aan om de dienstverlening rondom Wmo-vervoer te verbeteren. Daarom worden er op 1 augustus belangrijke veranderingen doorgevoerd. Vijf nieuwe vervoerders, Trevvel, Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), Taxi Air, Personenvervoer Midden Nederland en Taxibedrijf Van Ballegooijen, worden beschikbaar voor inwoners die gebruikmaken van Wmo-vervoer.

Het Wmo-vervoer, een aangepaste vervoersdienst, is bedoeld voor die inwoners die door fysieke of psychische beperkingen niet meer zelfstandig of met assistentie van naasten hun eigen vervoer kunnen regelen. Dit vervoer biedt hulp aan diegenen die, bijvoorbeeld door een handicap, beperking of psychische aandoening, niet meer in staat zijn om zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer.

eigen kracht model’ 

Het ‘eigen kracht model’ wordt gelanceerd, waarbij de inwoners zelf kunnen kiezen welke van de gecontracteerde vervoerders zij willen gebruiken voor hun vervoer. “Het idee hierachter is om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren door meer keuzevrijheid te bieden,” zegt wethouder Miranda de Hoop. “Geen van de vervoerders mag ritten weigeren, en dit garandeert dat de bestaande vervoerscapaciteit optimaal wordt benut.”

De Hoop gelooft dat dit model de participatie zal bevorderen en gelijke kansen zal creëren voor iedereen om actief deel te nemen aan de maatschappij. “Het ‘eigen kracht model’ is een flinke stap voorwaarts. We hopen dat de gebruikers van deze dienst genieten van hun ritten,” voegt ze eraan toe.

Informatie over deze nieuwe veranderingen in de Wmo-vervoerdienst zal in de komende week per post worden gestuurd naar de inwoners die al gebruikmaken van deze dienst of hiervoor in aanmerking komen.

Gerelateerde artikelen:
GRP width=