Print Friendly, PDF & Email
Curacao

Met het plaatsen van de eerste paal is het project officieel van start gegaan.

TUI maakte vorig december bekend dat het, in partnerschap met Dynaf, 55 laadstations voor elektrische voertuigen zou installeren op de ABC-eilanden. Dit project, dat officieel van start is gegaan met de installatie van de eerste laadpaal, is een investering van de reisorganisatie in de duurzame ontwikkeling van de eilanden en in het stimuleren van het gebruik van elektrisch vervoer.

De inaugurele laadpaal werd geïnstalleerd op de parkeerplaats van TUI’s kantoor aan de Schottegatweg. Klanten die met hun elektrische auto naar de TUI-winkel komen, kunnen hier hun voertuig opladen. Bovendien heeft TUI nu een eigen elektrische auto voor werknemers die voor werkgerelateerde zaken moeten reizen. Deze kan ook op de parkeerplaats van TUI worden opgeladen. Rick van der Pluijm, hoofd van TUI Dutch Caribbean, en Kris Bouwstra, Chief Commercial Officer bij Dynaf, stelden de eerste laadpaal officieel in bedrijf door de elektrische poolauto van TUI aan te sluiten.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - elektrisch vervoer Curaçao

“Ik ben trots en blij dat met de plaatsing van de eerste laadpaal onze ‘journey in the right direction’ nu echt begonnen is. Met een sterke laadpaalinfrastructuur kan er eindelijk zonder zorgen elektrisch gereden worden op de eilanden. We hopen dan ook dat onze toeristen zich binnenkort massaal elektrisch verplaatsen en we zo de impact op de eilanden, net als bij onze andere duurzaamheidsprojecten, kunnen minimaliseren. De elektrische poolauto die we in gebruik hebben genomen is daarbij niet alleen heel handig, hij is vooral een voorbeeld dat elektrisch rijden ook echt werkt. Hopelijk volgen de rentacar companies ons voorbeeld en breiden zij snel hun elektrisch wagenpark uit.”

Dit project, dat is ingeluid met het installeren van de eerste paal, behelst het plaatsen van in totaal 30 laadpalen op Curaçao. In de komende weken zullen de overige laadpalen op diverse locaties op het eiland geïnstalleerd worden, te beginnen bij Avila Beach Hotel, Chogogo Dive & Beach Resort en Papagayo Beach Resort, alsook op de openbare parkeerplaats bij Van den Tweel. 

Lees ook  Toerisme: actievoerders bieden petitie aan parlement tegen bouwplannen Zakitó

Meer laadpalen op openbare plaatsen zullen volgen. Na Curaçao zijn Aruba en Bonaire aan de beurt. Op Aruba zullen TUI en Dynaf samen 15 laadpalen installeren, terwijl er op Bonaire 10 geïnstalleerd zullen worden. Na voltooiing van het project zullen er 55 extra laadpalen op de ABC-eilanden staan, ten dienste van zowel toeristen als de lokale bevolking.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - luchthaven Curaçao

Dit project zet elektrisch rijden in de versnelling. Om een snelle transitie naar elektrisch rijden mogelijk te maken, is het cruciaal dat de laadinfrastructuur meegroeit. Fantastisch dat TUI het initiatief heeft genomen om dit met 55 laadpalen en 110 groene parkeerplekken te versnellen waar elektrisch rijden een belangrijke impuls kan vormen voor de economie en werkgelegenheid van de eilanden.”

Fair Travel

TUI financiert de laadpalen met een deel van de opbrengst van het Fair Travel product dat sinds vorig jaar in België en Nederland wordt verkocht. Bij het boeken van een Fair Travel reis wordt er per persoon € 2,- aan de reissom toegevoegd, een bedrag dat door TUI wordt verdubbeld. Deze bijdrage wordt gebruikt voor projecten die de lokale bevolking en economie ondersteunen (via de TUI Care Foundation), en om de mobiliteit te verduurzamen. Bovendien wordt er bij een Fair Travel reis altijd een verblijf in een accommodatie met een erkend duurzaamheidslabel gegarandeerd.

In het eerste jaar van Fair Travel in Nederland en België is er gezamenlijk meer dan € 2,3 miljoen ingezameld, wat neerkomt op € 4,- per reiziger voor in totaal 575.000 reizigers. De helft van dit bedrag is geschonken aan de TUI Care Foundation, terwijl de rest wordt geïnvesteerd in verschillende projecten voor duurzame mobiliteit, waaronder het laadpalenproject op de ABC-eilanden.

Lees ook  Toerisme: actievoerders bieden petitie aan parlement tegen bouwplannen Zakitó
Gerelateerde artikelen:
taxibedrijven