Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Artsen hebben haar geadviseerd om het rustig aan te doen, en ze is van plan dit advies serieus te nemen.

Ondanks een forse vertraging van bijna twee uur zijn de Nederlandse zanger Thomas Berge en zijn zwangere vriendin Elianne Zweipfenning veilig geland op de luchthaven van Curaçao. Het paar wilde aan boord gaan van de TUI Dreamliner vlucht OR355, die te maken kreeg met een onverwachte vertraging waardoor het wachten was bij gate G8. De gezagvoerder op de vlucht vertelde later dat de oorzaak een TUI toestel was dat eerder naar Canada moest uitwijken. Dit toestel werd vervangen op Schiphol, wat resulteerde in de eerdere vertraging.

Elianne Zweipfenning, die eerder deze week uit het ziekenhuis werd ontslagen, deelde haar vreugde daarover op Instagram. Ze postte een zwart-witfoto van zichzelf in het ziekenhuisbed met haar zoontje Saint en schreef: “Ik mag naar huis.” Maar de blijdschap was getemperd; ze moet namelijk onder controle blijven in het Alrijne-ziekenhuis en is “voorlopig nog niet ziekenhuis-vrij.”

(Tekst loopt door onder de foto)

De onverwachte vertraging van de vlucht naar Curaçao voegt nog een extra laag toe aan het toch al ingewikkelde verhaal van het koppel. Een vliegtuig dat naar Canada moest uitwijken zorgde ervoor dat hun oorspronkelijke toestel op Schiphol vervangen moest worden, wat de vertraging veroorzaakte.

De spanning rondom de gezondheid van Zweipfenning was zondagmiddag voelbaar toen het paar bij de gate aankwam. Elianne zat in een rolstoel en wreef zichtbaar over haar buik, wat bij omstanders die het koppel niet kenden leidde tot bezorgde blikken en de vraag of alles wel goed zou gaan tijdens de vlucht. Ze kreeg van haar artsen het dringende advies om het rustig aan te doen en zich niet te veel in te spannen, of te tillen en te slepen. Een advies dat ze van plan is op te volgen tijdens hun mini-vakantie op het Caribische eiland.

Lees ook  Curaçao: dammen onder druk, cultureel hart Hofi Mango lijdt

Zweipfenning schreef ook dat ze zich beter voelt en dat de pijn draaglijker is geworden. Eerder deze week werd ze met hevige buikpijn naar de gynaecoloog doorverwezen. Nu ze veilig op Curaçao zijn aangekomen, kunnen Thomas Berge en Elianne Zweipfenning hopelijk genieten van een welverdiende pauze, terwijl ze ook de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om de gezondheid van Elianne en hun ongeboren kind te waarborgen.

Gerelateerde artikelen:
Curacao