GRP

De organisatie, de Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Gentse winterfeesten zo optimaal mogelijk te houden.

Gent verwelkomt iedereen voor de jaarlijkse Winterfeesten, waarbij ditmaal een sterke nadruk ligt op duurzaamheid. De organisatie introduceert een innovatief waarborgsysteem met herbruikbaar servies, waaronder bekers, borden en kommen. Dit initiatief is een onderdeel van de bredere inspanningen van de stad Gent om milieubewustzijn te bevorderen en de ecologische voetafdruk van het evenement te verkleinen.

Het bruisende evenement, dat zowel jong als oud aantrekt, biedt een scala aan activiteiten en attracties. Bezoekers kunnen genieten van de sfeervolle winterbar ‘Chez Babette’ op het Emile Braunplein en het nieuwe feestpaviljoen ‘Schirmbar’ op de Korenmarkt. Voor kinderen is er volop entertainment met de bekende kerstboomdraaimolen, en avonturiers van alle leeftijden kunnen hun hart ophalen met een ritje op het reuzenrad of een tochtje op de grootste mobiele rolschaatsbaan in openlucht in België.

Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten in Gent, benadrukt de kern van de zaak. "Een warme choco of wat rolschaatsen, en dat allemaal steeds duurzamer... Met de Winterfeesten maken we het in de donkerste en koudste periode van het jaar toch hartverwarmend gezellig in Gent,"

De ambitie van de stad Gent om duurzaamheid te integreren in alledaagse plezieren en evenementen is aardig gelukt en laat zien dat milieuoverwegingen en gezelligheid niet wederzijds exclusief zijn, maar juist hand in hand kunnen gaan. Het herbruikbare servies wordt ter plaatse gewassen in een speciaal ingerichte wasstraat op het Sint-Baafsplein, wat het transport van wegwerpartikelen vermindert en bijdraagt aan de vermindering van afval. 

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - Gentse Winterfeesten - kerstboom draaimolen

Naast deze milieuvriendelijke aanpak, stimuleert het evenement ook de lokale economie. Verschillende standjes worden bemand door lokale handelaars, herkenbaar aan het logo met het draakje. Dit bevordert niet alleen de lokale bedrijvigheid, maar versterkt ook het gemeenschapsgevoel.

Lees ook  Word jij de nieuwe koetsier van de koning?

Quinten Goekint van Look I Like reflecteert op de vooruitgang van de Winterfeesten: “Ik ben op heel veel vlakken zeer tevreden over de weg die wij hebben afgelegd in 10 jaar tijd. De opstelling, de kwaliteit, de vlotte op- en afbouw, en ongetwijfeld ook het duurzaamheidstraject die met deze nieuwe insteek opnieuw naar een hoger niveau wordt getild.”

programma

De Gentse Winterfeesten bieden een rijk programma vol gratis activiteiten voor alle leeftijden. De festiviteiten lopen door tot het einde van de maand, met elke dag iets unieks te beleven. Men kan genieten van muzikale optredens, zoals de Dixieland Streetband die met hun vrolijke jazzklanken de straten van Gent vullen. De feestelijke sfeer wordt voortgezet op 9 december met de aanwezigheid van vrolijke mascottes en het Charles Dickens Orkest, dat de tijdloze klanken van kerstliederen ten gehore brengt.

Op 10 december worden bezoekers verrast door niet alleen de mascottes, maar ook een ontmoeting met de kerstman zelf. Het Charles Dickens Orkest zorgt opnieuw voor muzikaal genot. Studenten kunnen op 11 december genieten van een speciale avond bij Chez Babette met Charmezanger Jens, een evenement dat de jeugdige energie van Gent belichaamt.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - Gentse Winterfeesten - Grand Soleil

Het weekend van 13 december biedt een ontmoeting met de kerstman en de Giant Ice Bear, een uniek spektakel dat zeker indruk zal maken. De muzikale reis gaat verder op 15 december met een optreden van The Almost Swinging Jazz Band. Na meer ontmoetingen met mascottes en de kerstman op 16 en 17 december, wordt het nogmaals een studentennacht op 18 december, dit keer met Yves Segers bij Chez Babette. Deze evenementen zorgen voor een levendige en inclusieve sfeer waar iedereen zich welkom voelt.

Lees ook  Taxichauffeurs praten straks vloeiend Nederlands nu deadline is uitgesteld

Op 20 december zijn de mascottes terug, gevolgd door een optreden van accordeonist Marc Muys (duo) op 21 december. Showkorps WIK treedt op op 22 december, waarna Die Fröhliche Trappisten het overneemt op 23 december. Kerstdag, 25 december, wordt gevierd met een optreden van Showkorps WIK, en de daaropvolgende dagen staan weer in het teken van mascottes, muzikale optredens en unieke ontmoetingen, waaronder opnieuw de Giant Ice Bear op 27 december.

De laatste dagen van de Winterfeesten zijn gevuld met muziek van de Dixieland Streetband op 28 december, creatieve en visueel verbluffende activiteiten zoals een live ijssculptuur en een LED-jongleur op 29 december, en een spectaculaire vuurspuwer op 30 december. De organisatie, de Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Gentse winterfeesten zo optimaal mogelijk te houden. We zetten alle opties om dit evenement te bereiken even voor jou op een rijtje.

Gerelateerde artikelen:
Chiron
Print Friendly, PDF & Email