DVDP

Ook Regio Gooi en Vechtstreek kan trots zijn op hun vervoerder met de mooie waardering voor de dienstverlening van Vervoer Gooi en Vechtstreek B.V..

Connexxion Taxi Services, een bekende naam in de Nederlandse vervoerssector, heeft recentelijk een mooie opdracht gekregen. De onderneming, die bekend staat om haar innovatieve benadering van het openbaar vervoer, heeft haar contract voor de Taxbus in Eindhoven met een jaar verlengd gekregen. Deze verlenging is een duidelijk teken van vertrouwen vanuit de opdrachtgevers en een erkenning voor de kwaliteit van de dienstverlening van Connexxion.

De Taxbus, niet te verwarren met een reguliere taxi, biedt een unieke dienst in Eindhoven. Met een flexibele schema van 15 minuten voor of na het afgesproken tijdstip en de mogelijkheid om andere reizigers onderweg op te halen of af te zetten, vertegenwoordigt de Taxbus een efficiënte en gemeenschappelijke vorm van vervoer. Dit model sluit nauw aan bij de groeiende behoefte aan gedeelde mobiliteitsoplossingen in stedelijke gebieden.

Een ander opmerkelijk aspect van Taxbus in Eindhoven is de nadruk op milieuvriendelijkheid. In lijn met de ambitieuze milieuagenda van de stad, was elektrisch rijden een cruciale voorwaarde in de eerdere aanbesteding. Eindhoven heeft zich ten doel gesteld de luchtkwaliteit te verbeteren en streeft ernaar om vanaf 2026 uitsluitend emissievrije taxi’s toe te staan. Buiten Eindhoven heeft Connexxion ook successen geboekt. Het bedrijf heeft aanbestedingen in twee gebieden in Tilburg voorlopig gegund gekregen, wat wijst op een uitbreiding van hun activiteiten en invloed in die regio.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Connexxion - Taxbus

Connexxion is verantwoordelijk voor de uitvoering van Taxbus in Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven en Waalre.

Naast Connexxion is er ook goed nieuws voor Vervoer Gooi en Vechtstreek B.V. Deze vervoersdienst, die verantwoordelijk is voor het Wmo-vervoer en het leerlingenvervoer in de regio Gooi en Vechtstreek, heeft recentelijk hoge waarderingscijfers ontvangen van ouders, verzorgers en Wmo-reizigers. Meer dan 600 respondenten hebben hun tevredenheid geuit met een gemiddelde score van een dikke 8. Dit is een aanzienlijke prestatie, gezien de complexiteit en de verantwoordelijkheid die gepaard gaan met dit type vervoer.

Lees ook  Geld verstoppertje zorgt voor Eindhovense euforie en ergernis

In 2019 namen de gemeentebesturen van de Regio Gooi en Vechtstreek een baanbrekend besluit om de organisatie en uitvoering van het Wmo-vervoer en het Leerlingenvervoer in eigen beheer te nemen. Dit initiatief, dat uniek is in Nederland, heeft geleid tot een meer efficiënte, duurzame en persoonlijke benadering van doelgroepenvervoer. De resultaten van het recente onderzoek bevestigen het succes van deze aanpak.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
STARTPAKKET
Print Friendly, PDF & Email