Pitane Image

Mobiliteitsplatform umob integreert als eerste Mobility-as-a-Service-platform (MaaS) alle Nederlandse deelscooter-aanbieders volledig.

Het Nederlandse mobiliteitslandschap ondergaat een revolutionaire verandering met de integratie van alle deelscooteraanbieders in één app, dankzij het innovatieve platform umob. Dit Mobility-as-a-Service (MaaS) platform, met het hoofdkantoor in Rotterdam, heeft onlangs zijn aanbod uitgebreid door de samenwerking met Check, waardoor gebruikers nu toegang hebben tot een indrukwekkend totaal van 50.000 voertuigen. Dit aantal is inclusief de eerder geïntegreerde aanbieders zoals Felyx, GO Sharing, en andere vervoersopties zoals het openbaar vervoer, taxi’s en deelfietsen. De ambitie van umob reikt verder dan de Nederlandse grenzen, met plannen om de dekking uit te breiden over heel Europa.

umob onderscheidt zich als het eerste MaaS-platform in Nederland dat een volledige integratie van deelscooteraanbieders biedt. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van toegankelijke en duurzame stedelijke mobiliteit. De integratie faciliteert een soepelere reiservaring voor gebruikers, die met een enkele app toegang krijgen tot diverse vervoersmiddelen, zonder de noodzaak om afzonderlijke accounts te beheren of zich zorgen te maken over variërende tarieven.

Volgens Bibi Jorissen, Managing Director van umob, is het cruciaal dat het mobiliteitsaanbod in steden en provincies een geldig alternatief vormt voor het bezitten van een eigen voertuig. Het doel is om ervoor te zorgen dat er binnen drie minuten lopen altijd een reisoptie beschikbaar is. Deelscooters spelen een sleutelrol in het bereiken van dit doel binnen stedelijke gebieden, waar de dichtheid van individuele aanbieders vaak niet voldoende is om een naadloze service te garanderen. umob’s strategie om alle deelscooters onder één paraplu te brengen, adresseert dit probleem effectief door gebruikers een betrouwbare toegang tot vervoer te bieden.

Lees ook  Voorzitter Bertho Eckhardt benadrukt belang van 'connected' mobiliteit
(Tekst loopt door onder de foto)
Bibi Jorissen
Foto: Bibi Jorissen, Managing Director van umob,

“In heel Europa wordt er gezocht naar oplossingen voor mobiliteitsproblemen in en tussen de grote steden. Ons platform vormt een onderdeel van die oplossing en daarom vinden we het belangrijk om ook internationaal overal onze service te kunnen bieden. Door nauw samen te werken met internationale mobiliteitsaanbieders kunnen we in meerdere landen snel het aanbod vergroten en de voordelen van onze MaaS-app bieden.”

De uitbreiding van umob’s diensten met Check verhoogt het aantal beschikbare voertuigen naar 50.000, verspreid over grote Europese steden zoals Barcelona, Brussel, Lissabon, Parijs, Madrid, Milaan, en Rome. Door samenwerkingen aan te gaan met internationale aanbieders zoals Cooltra, Bolt, en Donkey Republic, streeft umob ernaar zijn aanbod tegen het einde van 2024 uit te breiden naar 300.000 voertuigen. Dit zou umob positioneren als het platform met het grootste aanbod van vervoersopties binnen Europa, een essentiële stap naar het faciliteren van een alomvattende mobiliteitsoplossing voor stedelijke gebieden.

umob’s visie gaat verder dan het simpelweg bieden van een divers aanbod aan vervoersmiddelen. Het platform streeft ernaar een sleutelrol te spelen in het aanpakken van urgente stedelijke uitdagingen zoals files, congestie, uitstoot, en de overdaad aan geparkeerde auto’s. Door een eenvoudig en toegankelijk alternatief te bieden voor het bezitten van een voertuig, draagt umob bij aan de transitie naar duurzamere stedelijke mobiliteit.

De oprichters van umob, Bibi Jorissen en Raymon Pouwels, hebben significant kapitaal weten aan te trekken voor de ontwikkeling en opschaling van het platform, met een totale investering van €8 miljoen sinds de oprichting. Deze financiële injectie onderstreept het vertrouwen van investeerders in de visie en het potentieel van umob om de toekomst van stedelijke mobiliteit vorm te geven.

Lees ook  Voorzitter Bertho Eckhardt benadrukt belang van 'connected' mobiliteit
ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Chiron
Print Friendly, PDF & Email