Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De huurprijs van zes euro per uur zonder abonnement lijkt redelijk, maar alleen als de service ook naar behoren functioneert.

Het huren van fietsen en scooters is een populaire keuze geworden in stedelijke gebieden. Het gemak en de snelheid waarmee men zich kan verplaatsen zijn onmiskenbare voordelen. Echter, soms blijkt dat er meer nodig is dan een gewone fiets of scooter. Dit was precies het geval voor een grootvader die zijn kleinkinderen een beloofde rit met een Cargoroo elektrische bakfiets wilde geven.

De grootvader had zijn kleinkinderen al lang een rit in de bakfiets beloofd, en belofte maakt schuld. De elektrische bakfietsen van Cargoroo zijn een ideale oplossing voor het vervoeren van meer dan alleen jezelf, vooral nu ze eenvoudig te huren zijn. Volgens de grootvader maakte Cargoroo het goedkoop, makkelijk, milieuvriendelijk en eigenlijk best leuk om grotere afstanden af te leggen met extra passagiers. Het ophalen van de bakfiets was eenvoudig, met een reserveringsmogelijkheid die al 20 minuten voor vertrek beschikbaar was. De grootvader haalde de bakfiets op, klaar om zijn kleinkinderen op te halen en hen een plezierige rit te bezorgen.

Echter, bij aankomst ontdekte hij een grote teleurstelling: de veiligheidsriemen in de bakfiets waren stuk. Alle drie de riemen die bedoeld waren om de kinderen veilig vast te maken, waren niet bruikbaar. Dit was niet alleen een gemiste kans om zijn kleinkinderen blij te maken, maar vooral ook een teken van slechte onderhoud van het materiaal door Cargoroo. “Je betaalt ongeveer zes euro per uur zonder abonnement, en je verwacht dat de bakfiets veilig is,” aldus de grootvader. Het incident zette de vraagtekens bij de betrouwbaarheid en veiligheid van de verhuurservice.

Lees ook  Veiligheid: ransomware-aanval treft toeleverancier van Cambio

Onveilige bakfietsen aanbieden is onacceptabel wanneer het gaat om het vervoeren van kinderen. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben.

De voordelen van een bakfiets in de stad zijn duidelijk: ze zijn vaak sneller dan auto’s in drukke stedelijke gebieden en maken moeilijk bereikbare plekken toegankelijk. Een goed onderhouden bakfiets biedt de mogelijkheid om een Maxi-Cosi voor baby’s te plaatsen, wat ideaal is voor ouders die willen testen of een bakfiets een geschikte investering is.

(Tekst loopt door onder de foto)
Cargoroo
Foto: © Pitane Blue - Cargoroo

Na het ophalen van de bakfiets, een wandeling van slechts enkele minuten, leek alles in orde. Echter, bij aankomst bij zijn kleinkinderen kwam de grootvader voor een nare verrassing te staan.

Dit incident met de grootvader staat niet op zichzelf. Andere klanten, vooral degenen met een abonnement, uiten ook hun ongenoegen over de service van Cargoroo. Het bedrijf biedt een abonnement aan voor €20 per maand, wat aantrekkelijk lijkt voor frequent gebruik. Echter, gebruikers melden herhaaldelijk problemen zoals niet opgeladen batterijen en lang durende reparaties. “Bij een lekke band duurde het drie weken voordat het gemaakt werd,” klaagt een abonnee. En als alternatief fietsen verderop een optie lijkt, blijkt dat ook die fietsen vaak wekenlang een lege batterij hebben.

De beperkte verhuur van Cargoroo bakfietsen in sommige delen van de stad kan direct verband houden met de gebrekkige staat van het materiaal. Het is cruciaal dat het bedrijf dit probleem erkent en er onmiddellijk maatregelen tegen neemt om het vertrouwen van de klanten te herwinnen en de veiligheid te waarborgen.

De klantenservice van Cargoroo laat volgens gebruikers ook te wensen over. Reacties blijven uit of zijn weinig informatief. Een gefrustreerde klant liet weten: “Ik ben natuurlijk direct gestopt met het duurste abonnement. Als er een alternatieve aanbieder komt in Rotterdam Zuid, stap ik direct over.” De meest gehoorde klachten gaan over sloten die niet naar behoren werken en een trage of onduidelijke klantenservice. Dit alles leidt tot een slechte klantervaring en gemiste inkomsten voor het bedrijf.

Lees ook  Gemeenteraad: meer middelen voor toezicht op doelgroepenvervoer

ervaring

Onze ervaring met Cargoroo verliep helaas teleurstellend. Na afloop van onze poging om de kleinkinderen een plezierige rit in de bakfiets te bezorgen, namen we contact op met de klantenservice van het bedrijf. Tot onze verbazing bleek dat er een euro meer was afgeschreven van onze rekening dan het bedrag dat in de e-mailbevestiging stond aangegeven. Dit verschil leek verband te houden met de reservering van de bakfiets vooraf, hoewel dit nergens duidelijk vermeld stond tijdens het reserveringsproces. Het ontbreken van deze informatie veroorzaakte onduidelijkheid en vragen.

Daarnaast hebben we ook melding gemaakt van de defecte veiligheidsriemen, waardoor we de bakfiets niet konden gebruiken zoals gepland. Helaas kwam de klantenservice niet verder dan het aanbieden van excuses voor het ongemak. Er werd geen concrete oplossing of compensatie geboden, wat ons gevoel van ontevredenheid alleen maar versterkte. Het potentieel van Cargoroo is groot, maar er is duidelijk werk aan de winkel om het concept succesvol te maken.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
AppStores