Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Van Haasterecht zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf.

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot nieuwe directeur van het afvalbeheerbedrijf. Van Haasterecht, geboren in 1978, zal vanaf 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van Cyclus op zich nemen. Hij brengt een schat aan ervaring mee vanuit diverse leidinggevende functies in de logistieke sector, waaronder bij Trevvel, DHL, Flora Holland en de Koninklijke Landmacht.

Op dit moment is van Haasterecht algemeen directeur van Trevvel, een vervoersbedrijf dat het vervoer voor de gemeente Rotterdam verzorgt. Hij begon daar in augustus 2019 als opvolger van interim-directeur Aad Romijn. Trevvel heeft onder zijn leiding belangrijke stappen gezet, vooral in het kader van een nieuwe aanbestedingsronde die op komst is. Van Haasterecht staat bekend als een toegankelijke manager met een authentieke leiderschapsstijl. Hij investeert graag in zijn medewerkers om gezamenlijk solide resultaten te behalen.

“Ik voel me vereerd om de leiding te mogen nemen bij Cyclus, een organisatie die een vitale maatschappelijke rol vervult,” zegt Van Haasterecht. “Ik kijk ernaar uit om de medewerkers te ontmoeten en met veel enthousiasme aan de slag te gaan.” Zijn komst bij Cyclus wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan de organisatie, vooral gezien zijn uitgebreide ervaring in het leiden van operationele teams en logistieke processen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Cyclus
Foto: © Pitane Blue - Cyclus

Van Haasterecht volgt Linda Boot op, die op 1 februari 2024 is benoemd tot algemeen directeur van RET N.V. In de tussenliggende periode, van 1 februari tot 15 juli 2024, ging Jeroen de Vries de rol van waarnemend directeur vervullen naast zijn functie als manager logistiek en ontwikkeling bij Cyclus.

De benoeming van van Haasterecht werd unaniem gesteund door de raad van commissarissen, aldus Peter Ploegsma, voorzitter van de raad. “De keuze voor Arno was unaniem in een selectietraject met een brede stakeholder vertegenwoordiging,” vertelt Ploegsma. “Zijn kennis en ervaring zijn van grote waarde voor de verdere ontwikkeling van Cyclus als organisatie en professioneel partner. We kijken uit naar zijn frisse kijk op de toekomst en zijn bijdrage aan de versterking van de circulaire economie in de regio.”

Cyclus, dat bekendstaat om zijn inzet voor duurzaamheid en efficiënt afvalbeheer, verwacht dat Van Haasterecht’s leiderschap zal bijdragen aan verdere groei en innovatie binnen de organisatie. Zijn visie en aanpak sluiten goed aan bij de missie van Cyclus om een prominente rol te spelen in de circulaire economie.

Met deze benoeming zet Cyclus een belangrijke stap naar de toekomst. De organisatie hoopt onder leiding van Van Haasterecht nog effectiever te kunnen inspelen op de uitdagingen van duurzaam afvalbeheer en de transitie naar een circulaire economie. Zijn ervaring bij grote logistieke bedrijven en zijn bewezen leiderschapscapaciteiten maken hem de ideale kandidaat om deze ambities te realiseren.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
Blablabla