Print Friendly, PDF & Email

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om de vakantie te beginnen met een taxirit richting Schiphol of Eindhoven. Het wint aan populariteit boven andere opties zoals parkeren bij het vliegveld of gebruik maken van OV. Het reizen met de taxi heeft een aantal grote voordelen.

In de meeste gevallen is het reizen met de taxi geheel zorgeloos. Je wordt bij de voordeur opgepikt en bij het vliegveld afgezet. Daarnaast hoef je ook niet je auto te parkeren bij het vliegveld waar ook nog de nodige hoge kosten aan verbonden zijn. Daarnaast helpt de chauffeur vaak ook met het in- en uitladen van de koffers, wat handig kan zijn als je slecht ter been bent of als je koffers meeneemt voor het hele gezin.

Boekingplatforms

Diverse boekingsplatforms schieten als paddestoelen uit de grond. Vaak pretenderen ze het verlengstuk te zijn van diensten als Expedia en Booking.com.

Omzetcijfers deelt het niet, maar TAXI2AIRPORT wil zijn diensten zoveel mogelijk integreren met online boekingplatforms (denk aan diensten zoals Expedia en Booking), touroperators en (online) plekken waar mensen vliegtickets boeken. Bremer:

“Aan de partnerkant brengen we interessante ritten, tussen de 70 euro tot 80 euro per rit. Als je aan beide kanten iets kan toevoegen, dan heb je een goede marktplaats.”

Als mobiliteitsplatfom is KARHOO naar eigen zeggen niet met andere aanbieders te vergelijken. Aan de ene kant werkt het bedrijf samen met grote bedrijven in sectoren als toerisme en mobiliteit, maar ook met overheden. Anderzijds is er het netwerk van taxibedrijven en  aanbieders van privéchauffeurdiensten. Dit wereldwijde netwerk telt inmiddels 1,8 miljoen voertuigen.

Lees ook  TeamViewer: Digitale revolutie in logistiek trekt volle zalen in Eindhoven

MOBIAN, de moedermaatschappij van Parcompare, is een online platform waarop elk type mobiliteit door Travel Partners eenvoudig aan de gepersonaliseerde reis in het boekingsproces kan worden toegevoegd. Naast het aanbod van parkeren bij internationale airports en cruiseterminals kunnen ook wereldwijd taxi, rail, transfers, bike-rental en autohuur via één technische koppeling aan de consument worden aangeboden.

Reizigers die boeken bij een van onze aangesloten taxibedrijven die gebruik maken van Pitane Mobility software, kunnen de netwerken van KARHOO en MOBIAN nu reeds gebruiken en ervaren wat deze diensten betekenen bij aanvang van de reis of na aankomst van een welverdiende vakantie.