Print Friendly, PDF & Email

Schreurs Personenvervoer, verantwoordelijk voor een groot deel van het taxivervoer in de regio Roermond, is failliet. Het faillissement werd dinsdag door de rechtbank in Maastricht uitgesproken nadat eerder het personeel de avond daarvoor op de hoogte werd gebracht. 

Volgens directeur Marlies van de Venne-Schreurs verkeerde het bedrijf al langer in zwaar weer en ligt de reden van het faillissement in de geringe winstmarges in de taxiwereld. 

„Er zijn genoeg opdrachten, maar de tarieven gaan omlaag terwijl de kosten stijgen. Wat daarbij ook een rol speelt volgens het bedrijf is dat de overheid flink bezuinigt op het taxivervoer voor awbz en wmo en zorgverzekeraars de tarieven niet meer verhogen of zelfs verlagen.”

Het laatste jaar was het bedrijf zoekende naar kostenverlaging om de dalende omzet op te vangen. Zo veranderde de directie het laatste jaar drie maal van software leverancier voor de software op haar planning en werd een een externe adviseur aangesteld om de directie te ondersteunen.

Van de Venne-Schreurs laat weten het bedrijf in niet meer voort te zetten

De dienstverlening aan onder meer klanten, patiënten en leerlingen zal door het faillissement niet worden beïnvloed zo benadrukt het bedrijf. 

In september van dit jaar zou het bedrijf 71 jaar hebben bestaan, aldus De Limburger. Herman Schreurs startte het bedrijf ruim zeventig jaar geleden op de Willem II-singel in Roermond. Inmiddels is het bedrijf gevestigd aan de Schipperswal in Roermond en heeft het een wagenpark van circa vijftig voertuigen.

Als curator is Haico Dings van Huver advocaten benoemd. Hij is in gesprek met andere vervoersbedrijven om te kijken of op korte termijn een overname mogelijk is. In de loop van volgende week moet daarover meer duidelijkheid komen. Van de Venne-Schreurs laat weten dat zij het bedrijf in ieder geval niet meer voort gaat zetten.

Pitane Blue