Flyadeal zal in de toekomst inzetten op een volledige Airbus A320-vloot. De maatschappij had eerder aangekondigd dat het overwoog een Boeing-bestelling te annuleren. De Saoedisch-Arabische budgetluchtvaartmaatschappij Flyadeal ziet af van de aankoop van vijftig Boeing-vliegtuigen van het type 737 Max.

Flyadeal is daarmee de eerste maatschappij die een order voor dit vliegtuig officieel schrapt. De 737 Max staat verplicht aan de grond na twee ongelukken met het toestel. De Saoedische maatschappij stapt over naar Airbus en koopt vijftig toestellen van het type A320neo. Daarmee bestaat de hele vloot van de maatschappij straks uit Airbus-toestellen.

‘Wij begrijpen dat Flyadeal zijn toezegging over de aanschaf van de 737 Max op dit moment niet gestand zal doen gegeven de eisen van zijn tijdschema’s’, schreef Boeing zondag in een e-mail aan Bloomberg. ‘Wij wensen het team van Flyadeal het beste en we hopen dat we hun operationele vloot in de toekomst weer kunnen ondersteunen.’

Het besluit van de Saoedische maatschappij is een commerciële tegenslag voor Boeing. De vliegtuigbouwer staat onder grote druk om te bewijzen dat het toestel na een aanpassing van de software weer helemaal veilig is. Het toestel staat sinds maart van dit jaar aan de grond.

Aircrafts in an airport
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email