Print Friendly, PDF & Email

Vanaf  augustus 2019 tot en met december 2030 verzorgt EBS Public transportation BV het streekbusvervoer in de regio Haaglanden voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Bovendien komt er een speciale app die het openbaar vervoer integreert met andere vormen van mobiliteit, zoals elektrische deelfietsen en deelauto’s en zijn de bussen voorzien van wifi en USB-aansluitingen.

Inwoners van de metropoolregio Rotterdam Den Haag krijgen meer mogelijkheden om met de bus te reizen. Zo gaat EBS op een aantal verbindingen de bussen extra uren per dag en vaker per uur laten rijden dan op dit moment. EBS is erg blij de plannen voor de inwoners van de metropoolregio in praktijk te mogen brengen. MRDH heeft een duidelijk visie op het verbeteren van de mobiliteit in de hele regio.

“We zien grote kansen om in nauwe samenwerking met veel mobiliteitspartners, in de eerste plaats HTM en RET, de reiservaring voor de klanten te verbeteren.”

Een concessie geeft een vervoerbedrijf het exclusieve recht om het openbaar vervoer te verzorgen in een bepaald gebied. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is wettelijk bevoegd om OV-concessies te verlenen in de regio Rotterdam Den Haag. De concessie Haaglanden Streek omvat het busvervoer in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Wassenaar en Zoetermeer inclusief een aantal busritten in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Hoek van Holland.