Ryanair, de grootste budget-luchtvaartmaatschappij van Europa, gaat komende winter en volgend jaar zomer flink schrappen in het aantal vluchten en bestemmingen. De Ierse prijsvechter overweegt ook vanaf november een aantal slecht presterende vestigingen te sluiten, aldus de redactie van het FD.

Ryanair maakte dinsdag bekend dat de verwachte groei volgend jaar gehalveerd zal worden omdat de levering van nieuwe Boeing-vliegtuigen forse vertraging oploopt.

De maatregelen zijn het gevolg van de problemen bij Boeing, dat de productie van de nieuwe 737 Max-vliegtuigen sterk heeft teruggeschroefd. Deze toestellen worden sinds maart dit jaar aan de grond gehouden, na twee desastreus verlopen ongevallen in enkele maanden tijd met in totaal 346 doden.

Ryanair verwacht dat Boeing tussen januari en februari weer nieuwe 737 Max-vliegtuigen kan leveren. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant heeft meer tijd nodig voor het oplossen van het softwareprobleem en andere veiligheidsvraagstukken. Tegelijkertijd moet voor de nieuwe toestellen aparte certificering verkregen worden van zowel Europese als Amerikaanse toezichthouders. Dat kan voor extra vertraging zorgen.

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  KLM moet coronamiljarden terugbetalen nu Europees hof steun intrekt