Parijs wil zijn atleten en bezoekers van de Olympische Spelen in Parijs in 2024 een vliegende start geven door taxi’s in de lucht aan te bieden die rechtstreeks vanaf de luchthaven naar de toernooi locaties vliegen. Passagiers staan bij aankomst in de lichtstad momenteel vaak voor een urenlange rit met de trein of bus naar de stad vanaf de luchthaven Charles de Gaulle ten noorden van Parijs.

Wanneer Aeroports de Paris (ADP), Airbus en het regionale RATP-vervoer hun zin krijgen, kunnen atleten, direct nadat hun vliegtuigen op de landingsbaan zijn gestopt, opnieuw de lucht in gaan met de zelfvliegende stadstaxi van de toekomst.

Om VTOL, zoals het systeem moet heten, in 2024 te realiseren, werkt ADP samen met Airbus, die al enkele jaren betrokken is bij volledige stedelijke mobiliteitsplannen met betrekking tot elektrisch vervoer. De fabrikant heeft al twee prototypes, namelijk de een-persoon  “Vahana” en de vier-persoons variant “CityAirbus”.

Men schat de omvang van de taximarkt in de lucht tot 2040 op ongeveer $ 17 miljard voor alleen al de Verenigde Staten.

.

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  De nieuwe Uber app, eenvoudiger en persoonlijker voor klanten