Print Friendly, PDF & Email

De kortgedingrechter moet zich vandaag uitspreken over twee aangekondigde stakingen bij KLM Catering Services (KCS). Die stakingen heeft de vakbond FNV Catering gepland voor donderdag 17 en 24 oktober. De acties maken deel uit van een landelijke staking in de hele cateringsector, zo meldt FNV Catering maandag in een persbericht.

Het vorig kort geding, van dinsdag 8 oktober, is door het maken van afspraken tussen FNV Catering en KCS ingetrokken. KCS eist een beperking van de stakingen van 17 oktober en 24 oktober op Schiphol.

“We hebben voor de staking van 10 oktober afspraken gemaakt met KCS. Die hebben ertoe geleid dat de staking nauwelijks impact heeft gehad. Voor de stakingsdagen van 17 en 24 oktober willen wij ruimere acties mogelijk maken, namelijk een 24-uurs staking. KCS wil dit laten verbieden”, zegt Harry de Wit, bestuurder van FNV Catering.

Cao-onderhandelingen

Na maandenlang onderhandelen hebben CNV Vakmensen en De Unie een onderhandelingsresultaat met werkgevers bereikt, dat erop neerkomt dat cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. Het eindbod van Veneca geeft volgens FNV Catering onvoldoende verbetering voor alle 20.000 cateringmedewerkers.

Drie dagen staking in oktober

Naast donderdag 10 oktober in Amsterdam roept FNV Catering alle cateringmedewerkers op om ook donderdag 17 oktober in Rotterdam en 24 oktober in Utrecht 24 uur te staken.

Eerder sloten twee andere vakbonden, CNV en De Unie, wel een akkoord met de werkgevers. Volgens FNV betekent dat akkoord echter dat de 20.000 cateringmedewerkers er in koopkracht op achteruitgaan. De bond zegt nu al dat de staking op donderdag voor de overige cateringmedewerkers sowieso doorgaat, ongeacht de uitspraak van de rechter.

Lees ook  Ontevredenheid: taxistaking legt Oostende lam tijdens drukste weekend van het jaar

Lees ook: KLM grondpersoneel staakt, maatschappij schrapt vluchten

KLM