KLM annuleert vandaag vluchten vanwege de staking van het KLM grondpersoneel op Schiphol. Getroffen passagiers zijn rechtstreeks benaderd om hun vlucht om te boeken. Volgens een woordvoerder is dat bij iedereen gelukt. 

In een reactie laat KLM weten de nieuwe stakingsaankondiging van het KLM grondpersoneel ‘onbegrijpelijk en onnodig’ te vinden. Na de eerste werkonderbreking van afgelopen maandagochtend is er van KLM nog geen enkele reactie gekomen, aldus FNV-bestuurder Jan van den Brink.

“Staken dupeert de reiziger en kost geld dat wij liever willen investeren in ons bedrijf en een aantrekkelijke winstdeling voor onze werknemers.”

KLM noemt het annuleren van de vluchten een preventieve maatregel om het ongemak van reizigers te beperken. Passagiers krijgen het advies om de website of app van KLM vanavond en morgenochtend in de gaten te houden.

De staking van het KLM grondpersoneel duurt van 08.00 tot 10.00 uur. Bij de aankondiging van de actie zei vakbond FNV gisteravond veel vertragingen en annuleringen te verwachten.

FNV en KLM onderhandelden al maanden over een nieuwe cao. De vakbond wil onder meer dat de 15.000 grondmedewerkers er in twee jaar tijd acht procent loon bij krijgen. Ook wil de bond meer mensen in vaste dienst en minder flexibele roosters. FNV had KLM tot afgelopen vrijdag de tijd gegeven om op de eisen in te gaan.

De vakbond beseft dat de staking tot overlast en vervelende situaties kan leiden. Van den Brink: ‘Het grondpersoneel wil niets liever dan de reizigers een fijne reis bezorgen. Deze staking is dan ook helemaal de verantwoordelijkheid van de KLM-directie.’

Lees ook  Belgische spoorbonden houden voet bij stuk met 48-urenstaking

Lees ook: Verantwoord vliegen is volgens KLM de trein nemen naar Schiphol

KLM
Print Friendly, PDF & Email