Print Friendly, PDF & Email

Austrian Airlines (AUA), dat net als Brussels Airlines deel uitmaakt van de Lufthansa groep, gaat zwaar besparen, zo berichten Oostenrijkse media. Er zouden meer dan 500 banen verdwijnen.

Het zou gaan om de grootste saneringsoperatie ooit voor Austrian Airlines, dat net als andere traditionele luchtvaartmaatschappijen in Europa last heeft van concurrentie van lowcost-maatschappijen.

De luchtvaartmaatschappij breidde vorig jaar nog flink uit en creëerde daarbij 1.200 nieuwe banen. Maar zowat de helft daarvan zou nu weer worden geschrapt, melden lokale media. De luchtvaartmaatschappij telt in totaal zowat 7.000 personeelsleden.

In de eerste jaarhelft leed Austrian 53 miljoen euro verlies. Voor het volledige boekjaar ging men in juli nog uit van een licht positief resultaat. Maar Lufthansa heeft Austrian een winstdoel van 100 miljoen euro per jaar opgelegd, om de investeringen in de vloot te compenseren.

Uitfasering van Bombardier

Austrian Airlines had eerder al een begin gemaakt met de uitfasering van de achttien Bombardier Q400’s om deze te vervangen door tien Airbus A320’s. Dat betekent werk aan de winkel voor Fokker, dat enkele toestellen op Woensdrecht onder handen neemt.

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij kondigde in januari aan de vloot Q400’s uiterlijk in 2021 met pensioen te sturen en te vervangen door grotere A320’s.

Lees ook: van Veldhoven brengt Internationale nachttrein terug

Austrian Airlines