De man wordt ervan verdacht in totaal vier feiten van aanranding en verkrachting met geweld en een wapen te hebben gepleegd. De bal ging aan het rollen toen een ULB-studente op een Facebookpagina een anonieme post plaatste. Daarin vertelde ze dat ze afgelopen zaterdagavond werd meegenomen door een man die zich uitgaf als een taxichauffeur van Collecto, dat is een dienst in Brussel, waarbij verschillende mensen tegelijk worden opgepikt door een taxi.

De man zou haar hebben ontvoerd, ergens hebben opgesloten en verkracht. De jonge vrouw stapte de dag nadien naar de politie om een klacht in te dienen voor de verkrachting. Het parket opende toen een onderzoek naar de vermoedelijke dader. Tijdens een persconferentie bevestigt het Brusselse parket nu dat er vanmorgen een verdachte werd geïdentificeerd en opgepakt in Elsene. 

De verdachte is buschauffeur Yacine B. (44), een vader van twee kinderen zonder gerechtelijk verleden, behalve voor enkele verkeersinbreuken.

Vragen rond veiligheid van taxi’s ’s nachts

Het gaat om de feiten in de Facebookpost van de studente en drie andere zedenfeiten die hij eerder dit jaar zou hebben gepleegd. Hij zou steeds dezelfde werkwijze hebben gehanteerd: als taxichauffeur wachtte hij de studentes op aan een Collecto-standplaats,  maar volgens het parket werkte de man niet eens voor de taximaatschappij. Een onderzoeksrechter zal nu het verdere onderzoek voeren. 

Op de Facebookpost van de studente hebben verschillende vrouwen gereageerd dat ze bijna hetzelfde hebben meegemaakt in de buurt van de universiteit. Na de ontvoering en aanranding van de Brusselse studente door een valse Collecto-taxibestuurder, rijzen er veel vragen rond de veiligheid van taxi’s ’s nachts.

Lees ook  Taxichauffeurs en de gordelplicht: een uitzondering op de regel

Lees ook: Girl’s Ride vrouwentaxi denkt aan taxi voor vrouwen

Print Friendly, PDF & Email