Werkgevers helpen Nederland bij het behalen van de doelen in het Klimaatakkoord. Het verduurzamen van wegkilometers en de manier waarop werknemers reizen heeft grote maatschappelijke impact en allerlei voordelen voor werkgevers. 

een CO₂ -winst van 1.0 megaton.

Nederland werkt hard aan het verduurzamen van werk gerelateerde wegkilometers. Werkgevers maken daarin een groot verschil. Met mooie initiatieven op het gebied van mobiliteit dringen ze de CO₂-uitstoot in Nederland samen met hun werknemers terug. 

Daarnaast werken we aan regelgeving die ervoor zorgt dat alle werkgevers met meer dan 100 werknemers vanaf 2022 toewerken naar een gezamenlijk doel: de totale CO₂ -uitstoot van Nederland terugbrengen.

Daarnaast hebben tientallen werkgevers zich verenigd onder de noemer coalitie Anders Reizen. Zij hebben zichzelf een doel opgelegd nl.: in 2030 moet hun CO₂ -uitstoot met maar liefst 50% verlaagd zijn t.o.v. 2016. Dat doen ze door te praten met werknemers, reductiemaatregelen te nemen en voortgang te monitoren. Inmiddels zijn in totaal 300.000 werknemers vertegenwoordigd onder de werkgevers in coalitie Anders Reizen.

Er zijn veel manieren om wegkilometers van uw werknemers duurzaam en milieuvriendelijk te laten verlopen. Begin nu vast met uw CO₂-aanpak, zodat u straks vooroploopt in de beweging die werkgevers maken om tot een groener en toekomstbestendig Nederland te komen.

Het digitale platform ‘Werken aan duurzame mobiliteit’ is bedoeld voor werkgevers die serieus werk willen maken van het ‘vergroenen’ van hun mobiliteit. Op het portaal staan (fiscale) tips, informatie over ‘Anders Reizen’ en inspirerende voorbeelden van bedrijven die vooroplopen met duurzame oplossingen. 

Lees ook: Duurzaam vliegen met kerosine stap dichterbij

Print Friendly, PDF & Email