Print Friendly, PDF & Email

Deze publiek-private samenwerking werkt aan het creëren van een open mobiliteitsmarkt en een succesvolle implementatie van MaaS binnen Europa. Met dit lidmaatschap wil KNV een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van MaaS in Europa. KNV werkt in Nederlands aan een open MaaS-ecosysteem in Nederland.

Het MaaS-Lab, onder coördinatie van KNV, is opgericht met als doel het creëren van de juiste randvoorwaarden voor gezonde en optimale MaaS-diensten in Nederland. Pitane Mobility maakt ook deel uit van het KNV MaaS-Lab samen met vele marktpartijen zoals ANWB, Arriva, BOVAG, Keolis, Leaseplan, PON, NS, Transdev en Translink.

Vraaggestuurde mobiliteit is de toekomst. Digitale platforms hebben de telecommarkt, de reisbranche, het hotel- en bankwezen inmiddels fundamenteel veranderd. Digitalisering luidt ook voor de mobiliteitsmarkt een nieuw tijdperk in, waarin reizigers via één toegangspunt het plannen, boeken en betalen voor verschillende vervoersvormen regelen.

MaaS is geen ‘app’ maar een andere manier van mobiliteit ervaren

De politiek in Den Haag en in Brussel maken de komende jaren belangrijke keuzes op het gebied van mobiliteit als een dienst, ook wel Mobility as a Service (MaaS).

“Wij zetten in op de ontwikkeling van MaaS in Nederland. Met het MaaS-Lab brengen wij vervoerders, MaaS-aanbieders en platformen samen om onderlinge samenwerking te bevorderen en belangenbehartiging richting overheden te faciliteren. Als lid van de MaaS Alliantie werken we actief mee aan de verdere ontwikkeling van MaaS binnen Europa.”, zegt Hubert Andela, directeur KNV.

Lees ook: MaaS-pilot ‘Moves’ (Airport Rotterdam The Hague) naar Pon

Sonila Metushi
Sonila Metushi - KNV
Lees ook  Toekomstvisie: hoe KNV de uitdagingen van morgen aangaat