Flybe, de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa, verkeerd in zwaar weer, en dat minder dan een jaar nadat hij werd gered door een door Virgin Atlantic geleid consortium. De regering zou de afgelopen dagen informatie hebben gekregen over de crisis bij Flybe, met meer dan 2.000 banen in gevaar als het bedrijf instort.

Sky News kon exclusief onthullen dat de luchtvaartmaatschappij, die meer dan de helft van de binnenlandse vluchten van Groot-Brittannië buiten Londen afhandelt, heeft geprobeerd extra financiering te verkrijgen te midden van toenemende verliezen.

Een bron dicht bij Flybe zei op zondagavond dat het ministerie van Transport en het ministerie van Business, Energie en Industriële Strategie hadden gewerkt om te bepalen of de overheid noodfinanciering aan het bedrijf kon verstrekken of faciliteren.

Als Flybe niet in staat tot een reddingsactie, zou dit de tweede grote ineenstorting van de luchtvaartmaatschappij in vier maanden zijn, na de implosie van Thomas Cook Group afgelopen september.

De betreffende luchtvaartmaatschappij heeft ongeveer 75 vliegtuigen en bedient meer dan 80 luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Lees ook: Restitutiemogelijkheden vliegtickets niet nodig

FlyBe Dash 8 Commercial Airliner
Print Friendly, PDF & Email