Het rivaliserende Bolt wil meedoen aan de race om in de top van de taxi-appmarkt in Dublin te staan. Het bedrijf, wat ondertussen een waarde heeft van ruim van $ 1 miljard, is ondertussen een belangrijke speler geworden in Europa’s competitieve transport-app-spel. Het ‘rituitwisselingsbedrijf’ is bezig met het vorm geven van de plannen om haar taxi-app-diensten in Dublin te lanceren.

Het bedrijf is nu op zoek naar een manager die in de Ierse hoofdstad gevestigd zal zijn om de taxibedrijven van Bolt in Dublin op te starten. Volgens een vacature van het bedrijf. moet de nieuwe manager verantwoordelijk worden voor het toezicht op chauffeurs, logistiek en navigatieregulering.

hoofdpijndossier voor Uber

Bolt, voorheen bekend als Taxify, is agressief aan het uitbreiden in heel Europa en is een opmerkelijk hoofdpijndossier geworden voor Uber, die vorig jaar op de belangrijkste Londense markt werd gelanceerd, waar het Amerikaanse bedrijf met regelmaat verboden is. Net als Uber heeft Bolt zich verder uitgebreid en is nu meer een aanbieder van taxi-activiteiten. Met diensten zoals het bezorgen van eten en het huren van een e-scooter gaan ze duidelijk de Uber weg op.

Wanneer het met succes in Dublin wordt gelanceerd, zou Bolt een concurrerende markt voor taxidiensten betreden, maar wel een markt met beperkingen. Het model van rituitwisseling met reguliere chauffeurs, beroemd gemaakt door Uber, werkt niet in Dublin. Gebruikers van de Uber-app in Ierland kunnen alleen taxichauffeurs met een volledige vergunning boeken.

geen versoepeling van de regels

Uber heeft jarenlang bij de Ierse regering gelobbyd om regels soepeler te maken zodat deze de werking van haar bedrijfsmodel mogelijk zouden maken. Het bedrijf heeft beperkte proeven uitgevoerd om de bal aan het rollen te krijgen, maar het mocht niet baten. Ondanks alle uitdagingen op dat vlak, heeft het bedrijf zijn voedselbezorgeenheid Uber Eats in sommige Ierse steden gelanceerd.

Lees ook  Dassenfamilie onder Essche spoor geeft niet thuis voor Prorail

Mocht Bolt taxibedrijven in Ierland starten, dan zou het een vergelijkbaar model kunnen volgen als Free Now, de taxi-app voor BMW en Daimler, een Bolt-investeerder. Het gebruikt ook taxi’s met een volledige vergunning. Het bedrijf beweert in 2018 16 miljoen passagiers in Ierland te hebben vervoerd. 

Het is aanzienlijk aanwezig in het land en is al enkele jaren actief op de markt, onder verschillende merknamen. Er zijn ook verschillende in Ierland opgerichte taxiboek-apps op de markt, waaronder Lynk en de nog steeds relatief nieuwe speler Flag.

Lees ook: Uber na uitspraak opnieuw verboden in heel Duitsland

Bolt Taxi
Dublin taxistandplaats
Print Friendly, PDF & Email