Thalys-passagiers kunnen via ‘My Driver By Thalys’ nu kiezen tussen ongeveer 50 lokale taxibedrijven om aansluitend vervoer op hun treinreizen te boeken in elk van de vier landen die worden bediend door de hogesnelheidstreinen van Thalys.

Karhoo, het open mobiliteitsplatform, is door HSL-exploitant Thalys geselecteerd om zijn nieuwe reisservice voor de eerste en laatste km te bieden. De Karhoo-service is naadloos ingebed in de nieuwe service van Thalys, die toegankelijk is via de Thalys-app en -website, waardoor passagiers vooraf ritten kunnen reserveren uit een reeks lokale en nationale taxi- en privé-huurautobedrijven.

Thalys vervoert elk jaar ongeveer 7,85 miljoen passagiers en verbindt 26 stations in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Door de mobiliteitsservice van Karhoo te integreren in zijn nieuwe taxi-boekingsservice, kan elke Thalys-passagier ritten van ongeveer 50 taxi- en huurauto-bedrijven vergelijken en bestellen. Klanten kunnen hun vervoer van en naar het station vooraf reserveren bij het kopen van treinkaartjes, of zelfs tijdens een reis tot 45 minuten van tevoren.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten een betere service te bieden. Het aanbieden van reizen van en naar het station om de deur-tot-deurreizen van onze passagiers te vereenvoudigen, voelde als een natuurlijke uitbreiding van onze klantrelaties. De verwachtingen van klanten rond e-hailing en mobiliteit zijn echter zo hoog gestegen dat we wisten dat als we wilden concurreren, we de digitale gebruikerservaring precies goed moesten krijgen,” legt Bruno Dierickx, Marketing & Commercieel Directeur bij Thalys uit.

Thalys is niet de enige spoorwegoperator die wil profiteren van de kansen op de mobiliteitsmarkt.

“Innovatieve spoorwegexploitanten richten zich op mobiliteit om de kwaliteit van hun aanbod te vergroten, terwijl ze nieuwe inkomstenbronnen introduceren; dus Thalys is niet alleen, “zegt Caroline Simmerman, vice-president zakelijke ontwikkeling van Karhoo.”

Vorig jaar hebben we SNCF Mobilités geholpen bij het lanceren van de service ‘Mon Chauffeur’ die al veel werd gebruikt. We hebben ook Renfe in Spanje geholpen bij het lanceren van zijn nieuwe mobiele app, ‘Renfe as a Service’ (RaaS). Dus dit is zeker een trend die we het komende jaar verwachten te zien groeien en rijpen, omdat treinoperators hun service aan de passagiers willen uitbreiden.

Lees ook  Abu Dhabi Smart City Summit onthult eerste AI-taxi

In Nederland heeft Karhoo een koppeling gerealiseerd met het Pitane Mobility netwerk. Hierdoor kunnen reizigers naadloos hun last-mile reis met een taxi uitvoeren via het Karhoo netwerk.

Lees ook: Pitane Mobility sluit unieke overeenkomst met Karhoo

Personenvervoer Magazine
gelezen in Personenvervoer Magazine
Print Friendly, PDF & Email