Print Friendly, PDF & Email

Beleggers zijn matig optimistisch over de koersen die licht zijn gestegen. Uber Technologies boekte geen winst in het vierde kwartaal maar zag de omzet wel stijgen door groei bij de taxidienst en maaltijdbezorging. Daarmee was het bedrijf, die zichzelf een IT Software & IT dienstverlener laat noemen, minder verlieslatend dan een jaar eerder toen het vierde kwartaal een verlies van 817 miljoen dollar in de boeken vertoonde.

Op korte termijn is er een positieve tendens vast te stellen. Boven de 37,6 USD, kan een eerste koersplafond gesteld worden op 41,27 USD. Enkel de doorbraak van koersen boven de 32,62 USD zou een trendomkeer op middellange termijn bevestigen.

durfkapitaal goed voor miljardenverlies

Het nettoverlies steeg wel tot 1,1 miljard dollar. Over het hele jaar boekte Uber een nettoverlies van 8,5 miljard dollar. De omzet steeg 37 procent tot 4,1 miljard dollar. Dit was te danken aan snelle groei van nieuwe activiteiten. Ook werd een kleiner deel van de omzet aan marketing en kortingen gespendeerd dan een jaar eerder.

Uber is gestopt met maaltijdbezorging in Zuid-Korea en verkocht zijn Indiase maaltijdbezorgtak vorige maand. Deze twee stappen droegen fors bij aan het negatieve aangepaste EBITDA-resultaat van Uber Eats in 2019 en moeten de vooruitzichten voor de divisie in 2020 verbeteren.  Het aandeel blijft de laatste weken stijgen op de beurzen.

Lees ook: Taxichauffeurs Uber rijden zich rot maar komen niet rond

koersverkoop Uber
Uber
Lees ook  Schiphol: van snacks tot taxi's en autonome bussen een reiservaring