Uber biedt chauffeurs 14 dagen ziekteverlof als ze ziek worden met coronavirus. Dit is wel een verandering in het beleid voor Uber die grotendeels werknemers als onafhankelijke contractanten beschouwt die niet in aanmerking komen voor voordelen.

“We ondersteunen chauffeurs en bezorgers bij wie COVID-19 wordt gediagnosticeerd of in quarantaine wordt geplaatst door een instantie voor volksgezondheid,” zei Andrew Macdonald, senior vice-president van Rides and Platform, zaterdag in een verklaring. 

Bestuurders en bezorgers in deze situaties ontvangen een vergoeding voor een periode van maximaal 14 dagen. De beleidswijziging komt omdat coronavirus gevallen wereldwijd de 100.000 overschrijden en blijven stijgen in de Verenigde Staten. 

Mensen die ritten geven, of die boodschappen of restaurantbestellingen afleveren voor gig-economiebedrijven, kunnen in de frontlinie staan omdat mensen het openbaar vervoer vermijden en vertrouwen op leveringen in plaats van restaurants en winkels te bezoeken. In de Verenigde Staten hebben deze werknemers vaak geen ziekteverlof betaald.

Lees ook: Taxichauffeurs Uber rijden zich rot maar komen niet rond

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Wallonië verwelkomt Uber: een sprong voorwaarts of een valkuil?