Bijna een half miljoen Duitse bedrijven vragen werktijdverkorting aan bij de overheid vanwege de problemen door het corona virus. Met de regeling probeert de overheid de ondernemers door de huidige corona crisis te loodsen. Dat meldde het federale arbeidsbureau van Duitsland. 

Werktijdverkorting is een vorm van steun door de overheid, waarmee werkgevers hun personeel kortere tijd inzetten, maar waarbij het personeel wel gewoon op de loonlijst blijven staan. Binnen diversen industrieën in Duitsland zoals onder andere de autosector, is volgens de nieuwsberichten vaker een beroep gedaan op de werktijdverkorting. BMW is volgens de diversen media berichten zo’n bedrijf wat valt onder, half miljoen Duitse bedrijven vragen om werktijdverkorting.

BMW heeft werktijdverkorting aangevraagd voor bijna 20 duizend werknemers in Duitsland. Tot 19 april liggen de fabrieken van het concern stil. De aanvraag geldt voor werknemers van de fabrieken in Dingolfing, München, Regensburg en Leipzig. Dit meldt Automobilewoche.

Daimler heeft werktijdverkorting aangevraagd voor de periode van 6 tot 17 april. De maatregel heeft invloed op de Duitse werknemers van de fabrieken van personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. Dit meldt Automobilewoche. Eerder deze week gaf ceo Ola Källenius aan dat Daimler het zonder staatssteun af kan.De bedrijfsleiding en de algemene ondernemingsraad hebben ingestemd met de aanvraag. In februari maakte ceo Källenius nog bekend dat Daimler 5.000 banen schrapt. 

“Met de werktijdverkorting geven we onze medewerkers zekerheid in de crisis”, aldus plaatsvervangend voorzitter Ergun Lümali van de ondernemingsraad van Daimler.

Lees ook: Maatregelen kabinet blijven gehandhaafd minstens tot 28 april

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Waterstoftechnologie in de auto-industrie: een stille revolutie op gang