Print Friendly, PDF & Email

Het kabinet heeft de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) opgezet voor ondernemers die in de knel komen door de crisis rond het coronavirus. Deze ondernemers krijgen een financiële ondersteuning. Door de schijn van leeftijdsdiscriminatie in deze financiële ondersteuning wil Corrie van Brenk (50PLUS) vragen stellen aan Minister Wouter Koolmees.

De regeling geldt voor zelfstandigen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd.  50PLUS vindt dat ook AOW-gerechtigde zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis financieel moeten worden ondersteund door de overheid. Er zijn echter ook zelfstandig ondernemers die pensioengerechtigd zijn. Als zij een jongere partner hebben die níet pensioengerechtigd is, kunnen zij in financiële nood komen door de huidige crisis. 

Kamerlid Corrie van Brenk van 50PLUS stelde hierover schriftelijke vragen aan Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 50PLUS wil ook financiële ondersteuning van AOW-gerechtigde zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis.

“Waar kunnen zij terecht voor steun als zij onder het sociaal minimum terecht komen?”, vraagt Corrie van Brenk. “Ook zij hebben recht op ondersteuning!”

De overheid als wetgever heeft zeker wel aandacht voor leeftijdsdiscriminatie. Echter: tot strafrechtelijke vervolging overgaan kan wel bij andere vormen van discriminatie, maar niet bij leeftijdsdiscriminatie. Daarom heeft 50PLUS een initiatiefwet opgesteld die daar verandering in moet brengen.

(foto Corrie van Brenk – Adri van Esch) 

Lees ook: Toerisme is ongewenst rond Pasen en meivakantie