Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het leerlingenvervoer zal wellicht nooit meer worden zoals het was. Dat kinderen weer naar de basisschool mogen is goed nieuws voor de vervoersbedrijven. Ook het bedrijf van David Verbaarendse en Monique Huijgens in Bergen op Zoom is hard geraakt door de coronacrisis. 

Maar voorzichtig durven de eigenaren al vooruit te kijken naar de toekomst nu het leerlingenvervoer weer opstart. Naast de chauffeur zitten kan nu natuurlijk al helemaal niet, dus we moeten nog even puzzelen, aldus David en Monique van het Bergse bedrijf REVO Taxi. In een interview in het BN De Stem laat Monique zich ontvallen dat het nieuws dat basisscholen weer (deels) opengaan, goed nieuws is voor de vele chauffeurs in het leerlingenvervoer die Verbaarendse en Huijgens in dienst hebben.

chauffeurs in een risicogroep

“Wat we ook doen: een vaste chauffeur per groep leerlingen. Om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden. En we verlenen geen service meer. We houden de deur niet open en we helpen kinderen niet bij het omdoen van de gordel. Maar we denken uiteraard ook aan onze chauffeurs. We hebben er een aantal die in een risicogroep zitten.”, aldus Monique Huijgens.

TCR chauffeurs blijven in spanning zitten

In een glazen bol kunnen de ondernemers niet kijken maar het wordt moeilijk. Verbaarendse denkt wel dat ze er komen en moet ook roeien met de riemen die ze hebben.  

Het is onwerkelijk. De eerste drie weken waren best pittig. Je hoorde van alles en dacht stiekem: het zal vast meevallen. Normaal planden we weken vooruit, nu plannen we van dag tot dag. Het is ook vervelend voor de chauffeurs van TCR. Daarvan zijn er nu 30 bij ons bijgekomen. Zij zaten begin dit jaar al in spanning over hun baan en nu is er weer onzekerheid.”, aldus David Verbaarendse.

Lees het volledige interview met David Verbaarendse en Monique Huijgens hier

Lees ook  Zorgen: de toekomst van leerlingenvervoer in Rotterdam

Foto: REVO Taxi.

Lees ook: Contracten failliete TCR vanzelf naar andere vervoerders

Lerares in de basisschool
Lerares in de basisschool