[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

International Airlines Group (IAG) maakte gisteren bekend dat British Airways door de coronacrisis waarschijnlijk 12.000 banen moeten gaan schrappen om deze crisis te kunnen overleven. Door de coronacrisis hebben wereldwijd luchtvaartmaatschappijen hun vloot aan de grond staan, wat een enorm verlies van inkomsten met zich mee brengt. 

Het verlies in het eerste kwartaal van IAG dit jaar is volgens de nieuwsberichten 535 miljoen Euro. Volgens International Airlines Group kan het echt nog jaren duren voordat de passagiersaantallen van British Airways hiervan zijn hersteld en terug zijn op het niveau van 2019. De vliegmaatschappijen Veuling en Aer Lingus zijn ook in het bezit van IAG.

In een brief aan de staf schreef Alex Cruz, voorzitter en CEO van British Airways: “De afgelopen weken zijn de vooruitzichten voor de luchtvaartsector verder verslechterd en moeten we nu actie ondernemen.”

Niet alleen British Airways is in de problemen geraakt door de coronacrisis, KLM en Air France hebben noodhulp gekregen van de Nederlandse en Franse overheid. In luchtvaartnieuws.nl staat dat het Scandinavische SAS bekend heeft gemaakt dat hun 5.000 banen moeten schrappen. Marketwatch.com schrijft dat Delta Air Lines ook zwaar wordt getroffen door de crisis, ze rapporteerde een nettoverlies van 534 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2020. Deze luchtvaartmaatschappij komt in aanmerking voor steun van de overheid. 

Luchtvaartmaatschappij Thai Airways International staat ook aan de rand van de afgrond, ze zijn in gesprek met de regering voor steun. Ze melden ook dat de vliegmaatschappijen Cityjet, Virgin Australia, Air Mauritius en South African Airways uitstel van betaling hebben aangevraagd en volgens heb zijn de Zweedse en Deense tak van Norwegian inmiddels failliet.

Lees ook  Luchtvaartsector verdient meer nuance, al blijft het vliegen tussen twee vuren

Lees ook: Geen vliegverkeer naar Zuid-Amerikaanse Argentinië

KLM en Air France
Print Friendly, PDF & Email