[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Een woordvoerder van KLM heeft gezegd dat de basisdienstregeling van de luchtvaartmaatschappij verlengd wordt tot minstens 3 juli 2020. Dit in verband met de coronacrisis beperkingen. Door de coronacrisis beperkingen moeten we ons aan allerlei regels houden waaronder minstens 1,5 meter afstand houden van elkaar, dit is haast onmogelijk in een vliegtuig. Deze aangepaste dienstregeling is op 29 maart ingegaan en zou eigenlijk tot 3 mei gelden. 

KLM vliegt met deze dienstregeling naar vijftien intercontinentale bestemmingen en binnen Europa vliegen ze nog op zo’n dertig bestemmingen. KLM vliegt nu met Boeing 777’s en Boeing 778’s naar intercontinentale bestemmingen, normaal vliegen ze ook met de Boeing 747’s naar intercontinentale bestemmingen Hij geeft wel aan dat er per week bekeken wordt welke vluchten wel of niet kunnen doorgaan, dit heeft te maken met de corona maatregelen van de autoriteiten in de landen over heel de wereld.

 “We adviseren onze klanten om zich voorafgaand aan het boeken te realiseren dat zij zelf verantwoordelijk zijn om kennis te nemen van de verschillende beperkingen die per land en per persoon variëren en op elk moment weer kunnen veranderen”, aldus KLM op de website.

Door de coronacrisis is momenteel alles anders, KLM vliegt momenteel wel vanaf Schiphol met passagiers naar Hong Kong, maar zonder passagiers terug naar Schiphol. Op Bangkok vliegt KLM heen zonder passagiers, ze nemen wel passagiers mee terug naar Schiphol. Afgelopen week vloog KLM voor het eerst met een passagiersvliegtuig (Boeing 777-30 van Shanghai naar Amsterdam vol met vracht in de passagiers cabine, de passagiersstoelen en bagagebakken boven de stoelen zaten helemaal vol met medische hulpgoederen. Ongeveer 500 pakketten vol met onder andere mondkapjes, en beschermende kleding.

Lees ook  Axxicom Airport Caddy zet nieuwe stap met elektrische ambulift test op Schiphol

Lees ook: Een voucher accepteren is geen garantie voor de consument

KLM Selfservice Desk
Print Friendly, PDF & Email